Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Βόμβες Φίλη :Σφορδή κριτική στο Πρωθυπουργό για τη διαπραγμάτευση και τους ΑΝΕΛ - Ζητά άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ

"Βόμβες" έριξε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης το Σάββατο, καθώς άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση συνολικά για τον Πάνο Καμμένο και την αξιολόγηση.

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας επισήμανε πως «Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση» και πρόσθεσε: «Το “εμείς και οι άλλοi” τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι».
Έθεσε δε το ερώτημα στους συνέδρους, αν είναι δυνατόν να καταπίνουν την κάμηλο για τα εξοπλιστικά υπονοώντας πως θα έπρεπε να γίνει ΚΥΣΕΑ. «Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα δύο δις. Πώς θα τα δώσουμε τα δύο δις, όταν δίνουνε μάχη για τα 500 εκατομμύρια της Φωτίου; Αυτό που συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;», διερωτήθηκε.
"Άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ παρόλο που βρωμάει"
Ο ίδιος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει το κόμμα άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ καθώς είπε ότι είναι "ο συγγενεστερος σύμμαχος μας έστω και αν βρωμάει".
"Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικο. Δεν είναι δυνατό να απορριπτουμε της πρόταση Φώφης για τον ΔΟΛ. Αμετάκλητη απόφαση ενός μονονομελούς δικαστηρίου απαντήσαμε, τι μπαρούφα ποιος την είπε", εξήγησε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει νέο στρατηγικό σχεδιασμό.
"Έχει δίκιο ο Αλέξης που λέει ότι χρειάζεται στρατηγικός σχεδιασμός. Έχει έρθει η επόμενη μέρα. Ευρώπη, κρίση του μοντέλου ευρωπαϊκής πορείας. Το μοντέλο λιτότητας φτιάχνει τέρατα ακροδεξιάς. Μιλάνε για πολλές ταχύτητες. Το είπε Μερκελ, Ολαντ κτλ Η σημερινή Ευρώπη δεν μπορεί να περπατήσει. Εμείς με την εισήγηση Τσίπρα το κλείσαμε. Λάθος! Θα πάμε στην σύνοδο της Ρώμης ή θα παραμείνουμε ένα κυβερνητικό κόμμα που μιλάει μόνο με την Μέρκελ".
"Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας για τη διαπραγμάτευση"
Στη συνέχεια ο Νίκος Φίλης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τη στάση της στη διαπραγμάτευση, υποστηρίζοντας ότι έπεσε έξω σε όλες τις εκτιμήσεις της για την αξιολόγηση και πως δεν κάνει ό,τι μπορεί για λιγότερα μέτρα.
"Καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. Κάνουμε ό,τι μπορούμε θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που σταξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελείωσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι. Πρεπει να κανόυμε μονομερη νομοθετική πρωτοβουλία σε υγεία, εκατό δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, παιδεία εκτός μνημονίου. 3,5% πλεόνασμα την επόμενη δεκαετία βγαίνει, ας το συζητήσουμε", δήλωσε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:
"Το ούτε ένα ευρώ μέτρα το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί, όμως να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι. Δεν μπορεί η συμφωνία που θα έρθει να έχει νομιμοποίηση μόνο της κυβέρνησης."
Μάλιστα, στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρώην Υπουργός Παιδείας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει, φράση που προκάλεσε την παρέμβαση του Στέλιου Παππά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εξής διάλογος: 
"Νικος Φίλης: Δεν μας εμποδίζει η τρόικα να δίνουμε μάχη αξιών. Φεύγοντας να έχουμε δώσει το αποτύπωμα μας.
Στέλιος Παππάς: Μη λες φεύγοντας 
Νίκος Φιλης: Φεύγοντας, παραμένοντας σε δυο χρόνια...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου