Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΔΙΑΛΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΥΜΟΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ;

Μαγκριώτης: Τρία βήματα για να βγει το ΠΑΣΟΚ από την κρίσηΗ οικονομία, που για 10 χρόνια, ήταν το ισχυρό χαρτί του Ερντογαν, εδώ και δύο χρόνια, είναι ο μεγάλος ασθενής και η συνέχεια, προβλέπεται χειρότερη.
Στην Συρία, θάφτηκε η στρατηγική του Νεοοθωμανικου δογματος και η απειλή γεωστρατηγικής ήττας, με απρόβλεπτες συνέπειες, στην εδαφική της ακεραιότητα, είναι ορατή.

Το μόνο όπλο, που έχει, για να κερδίσει το δημοψηφισμα, που θα τον κάνει "Μικρό Σουλτανο", για τουλάχιστον δέκα χρόνια, είναι η αυτοθυματοποιηση της Τουρκίας και το ξύπνημα των αντιδυτικων αντανακλαστικων, μεγάλου μέρους της Τουρκικής κοινωνίας.
Γιατί όμως, η Γερμανία και κυρίως η Ολλανδία, αντέδρασαν, τόσο έντονα, που ξεπέρασε, κάθε προηγούμενο;
Σιγουρα, είναι αποτέλεσμα της σταθερής θέσης των Ευρωπαίων, για το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η υπερβολή όμως, οφείλεται, κυρίως στις επικείμενες εκλογές.
Στην Ολλανδία, την επόμενη Τετάρτη, το ακροδεξιο κόμμα του Βιλτερς, που άνοιξε τον χορό των δηλώσεων, κατά της Τουρκίας, είναι κοντά στο να βγει, πρώτο κόμμα.
Στην Γερμανία οι εκλογές είναι τον Σεπτέμβρη και το ακροδεξιο κόμμα ψηλά, αλλά αρκετά μακριά, από τα δύο μεγάλα κόμματα. Όμως, ακόμα δεν είδαμε όλες τις εξελίξεις.
Μπορεί κάποιοι, να πιστεύουν, ότι επιτέλους, η Ευρώπη ξύπνησε, όμως αυτή δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια.
Το άσχημο είναι, ότι όλο και περισσότεροι πολίτες στην ΕΕ, στρέφονται στα άκρα, και κυρίως στην ακροδεξιά, και αυτό πιέζει τις πολιτικές ηγεσίες των μεγάλων κομμάτων, αλλά και των ΜΜΕ.
Σίγουρα, η ένταση θα υποχωρήσει, γιατί και οι δύο πλευρές, θα βγουν χαμένες από την παράταση της κρίσης.
Ο μεγάλος χαμένος, θα είναι η Τουρκία και ο Ερντογαν. Αυτος, που απείλησε με πόλεμο την Ρωσία πέρσι και τώρα ετοιμάζεται να υπογράψει συνεργασία στον αμυντικό τομέα, μαζί της.
Όμως, οι εξελίξεις πρέπει να μας ανησυχούν, γιατί σ' αυτό το περιβάλλον θα αρχίσει η συζήτηση στην ΕΕ, για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων.
Ευρώ και μετανάστες, θα είναι τα κρίσιμα θέματα της συζήτησης, και η χώρα μας δυστυχώς, θα είναι στο επίκεντρο και για τα δύο θέματα που θα καθορίσουν, το μέλλον της ΕΕ και της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου