Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Αυτοί είναι οι βουλευτές που «γυροφέρνουν» τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Γεννηματά: Η Ελλάδα της συνθηκολόγησης δεν είναι η Ελλάδα που μας αξίζειΗ «μεταγραφική» περίοδος στο πολιτικό σκηνικό έχει ξεκινήσει προ πολλού και ο πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπατάταξη. 
Όπως αναφέρει η "Εφημερίδα των Συντακτών", τις προσεχείς ημέρες ή εβδομάδες η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΣΥ είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί με τις προσθήκες έως και
δύο ακόμη ανεξάρτητων βουλευτών.
Ο λόγος γίνεται για τον Γιώργο Καρρά, προερχόμενο από την Ενωση Κεντρώων, ο οποίος θα ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη μέσω πολιτικής κίνησης που θα ιδρύσει, και ενδεχομένως για τον Στάθη Παναγούλη, προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τον πρώτο, οι επαφές είναι περισσότερο προχωρημένες, ενώ για τον δεύτερο, κομματικοί παράγοντες σημειώνουν ότι χρειάζονται περαιτέρω συζητήσεις. 
 Πάντως και οι δύο έχουν προσυπογράψει πρωτοβουλίες με τους βουλευτές της ΔΗΣΥ, όπως η ερώτηση για τον ΕΦΚΑ προς την υπουργό Εργασίας και η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, συμπεριλαμβανομένων και των ετών διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στάση αναμονής κρατάει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος παρακολουυθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά και δεν αποκλείει τη συνεργασία του με τη ΔΗΣΥ. 
Το ίδιο ισχύει και την ανεξάρτητη βουλευτή της Β' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, η οποία έφυγε από το Ποτάμι διαφωνώντας με τη διακοπή των συζητήσεων με το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο η κ. Μάρκου φέρεται να μην αποκλείει πλέον και την ένταξή της σε ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, δηλαδή με άλλα λόγια τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχει συνυπογράψει πάντως την πρόσφατη επερώτηση της ΔΗΣΥ στη Βουλή, αλλά όπως αναφέρει η "Ελευθερία του Τύπου", για την ένταξή της στη Συμπαράταξη έχει καθοριστικό λόγο και η ΔΗΜΑΡ, το κόμμα με το οποίο είχε εκλεγεί αρχικά βουλευτής το 2012.
Υπενθυμίζεται ότι το theTOC είχε αποκαλύψει προ ημερών ότι και ο νυν βουλευτής Λάρισης Γιώργος Κατσιαντώνης φλερτάρει με την Συμπαράταξη. Για την ώρα ο ίδιος με δηλώσεις του διαψεύδει τα όσα λέγονται, αλλά πληροφορίες της "Ελευθερίας του Τύπου" αναφέρουν ότι το όνομά του ακούγεται για υποψήφιος δήμαρχος στην Ελασσόνα στις δημοτικές εκλογές του 2019. 

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου