Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ο Άρης νικητής στο πρώτο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ

Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλη ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα και έστειλε τον αγώνα στην παράταση εκμεταλλευόμενος τις τάσεις "αυτοκτονίας" του Άρη. Ωστόσο, στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Δικέφαλος ήταν αυτός που "αυτοκτόνησε", με τον Άρη να παίρνει
τη νίκη με 69-65 στο κατάμεστο "Nick Galis Hall", που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά της Basket League, καθώς έκανε το 1-0 στη σειρά της προημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος.

Οι δύο "μονομάχοι" της Θεσσαλονίκης θα τεθούν αντιμέτωποι ξανά την Τετάρτη (3/5) στην "PAOK Sports Arena". Στο "Παλατάκι" ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να νικήσει για να ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1 και να την οδηγήσει σε τρίτο παιχνίδι στο αλεξάνδρειο, που θα κρίνει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο των πλέι οφ. Ο Άρης από την πλευρά του θα επιχειρήσει να "καθαρίσει" τη σειρά παίρνοντας τη δεύτερη νίκη στην Πυλαία και την πρόκριση με 2-0.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Άρη στο τρίτο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της φετινής σεζόν, καθώς η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου είχε επικρατήσει και στους δύο αγώνες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Το σημερινό παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, όμως αποζημίωσε τους φιλάθλους που το παρακολούθησαν με το "δραματικό" του φινάλε που "έσπασε καρδιές". Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο και το πάνω χέρι στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως "κόλλησε" στην τελευταία περίοδο και ο Άρης βρέθηκε "αγκαλιά" με τη νίκη 40 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, έχοντας προβάδισμα με 61-54. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Δικέφαλος στο τέταρτο δεκάλεπτο πέτυχε 2 πόντους στο ξεκίνημα με βολές και οι επόμενοι με το πρώτο εύστοχο σουτ σημειώθηκαν μετά από 8 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα. Γενικότερα πάντως και οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, με τον Άρη να έχει 4/26 τρίποντα και τον ΠΑΟΚ 4/21 σουτ έξω από τα 6.75μ. 
Έτσι το έστειλε στην παράταση ο ΠΑΟΚ
Ο Άρης έδειχνε να "καθαρίζει" τη νίκη με ένα κάρφωμα του Τσαϊρέλη που διαμόρωσε το 61-54, 40" πριν το τέλος. Ωστόσο, με απίθανη ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση. Συγκεκριμένα, ο Τσόχλας πέτυχε... τετράποντο (τρίποντο και φάουλ ευστοχόντας στη βολή) και μείωσε σε 61-58 26 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Στη συνέχεια οι παίκτες του Άρη έκαναν λάθος στην επαναφορά της μπάλας και ο ΜακΦάντεν ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ ισοφαρίζοντας σε 61-61.Ο Γιάνκοβιτς αστόχησε σε τρίποντο απελπισίας από τα 9 μέτρα στην εκπνοή για τον Άρη και το ματς οδηγήθηκε σε έξτρα πεντάλεπτο.
"Αυτοκτόνησε" ο ΠΑΟΚ
Δύο μεγάλα καλάθια από τον Ουίλ Κάμινγκς έδωσαν το προβάδισμα στον Άρη, με 66-64 κι ενώ απέμενε 1'24'' για το τέλος της παράτασης. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ απέδειξε ξανά πως είναι ικανός για τη νίκη, έχοντας την ευκαιρία δις να ισοφαρίσει (ή να προηγηθεί) στο τέλος του έξτρα πενταλέπτου. Ο ΜακΦάντεν κέρδισε φάουλ σε προσπάθειά του για σουτ τριών πόντων 27 δευτερόλεπτα πριν λήξη, όμως ευστόχησε σε μία από τις τρεις βολές χάνοντας την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Ο Ζάρας με 1/2 βολές έκανε το 67-65 στη συνέχεια και ο Σόμπεϊ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με τον ΠΑΟΚ να χάνει νέα ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Άσκα πήρε το ριμπάουντ όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και ο Ξανθόπουλος που μάζεψε τη μπάλα και πήρε το φάουλ τελείωσε το παιχνίδι στα 0.3'' για το τέλος με 2/2 βολές, διαμορφώνοντας το τελικό 69-65.
Κορυφαίος του Άρη ήταν ο Ξανθόπουλος με 16 πόντους, με τον Γιάνκοβιτς να τον ακολουθεί με 12. Ο Σίμτσακ είχε πολύτιμη συμβολή στα ριμπάουντ για τους νικητές με 12, ενώ την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη βοήθησε σημαντικά και ο Κάμινγκς με 10 πόντους. Για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ξεχώρισε ο Σόμπεϊ με 20 πόντους (αν και στο τέλος ήταν μοιραίος αστοχώντας σε τρίποντο), με τον Κλάντον να φτάνει τα 11 ριμπάουντ και τους ΜακΦάντεν και Άσκα να ολοκληρώνουν με 8 πόντους έκαστος.
Τα δεκάλεπτα: 16-20, 33-37, 47-50, 61-61 (κ.α), 69-65
Άρης (Πριφτης): Ξανθόπουλος 16 (2 τρ., 4 ασ.), Κάμινγκς 10, Γιάνκοβιτς 12 (1 τρ., 5 ρ., 4 ασ.), Καββαδάς 6, Ντραγκίσεβιτς 5 (1), Σκοτ, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 8, Ζάρας 6, Σίμτσακ 2 (12 ρ.), Τζάκσον, Μούρτος 4
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Σόμπεϊ 20, Κόνιαρης 4, Μαργαρίτης 2 (5 ρ.), Πέινερς 7 (1), Κλάντον 7 (11 ρ.), Χρυσικόπουλος 2, Τσόχλας 7 (2), ΜακΦάντεν 8 (1), Μιλιένοβιτς, Γλυνιαδάκης, Άσκα 8 (6 ρ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου