Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΟ

Μαγκριώτης: Τρία βήματα για να βγει το ΠΑΣΟΚ από την κρίσηΣτην δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, στις χώρες όμως, συχνά.
Η Βρετανία, η χώρα με την μεγαλύτερη ιστορία δημοκρατικού κοινοβουλευτικού βίου και πολιτικής σταθερότητας, παραβιάζει, για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες, την
ολοκλήρωση της Κοινοβουλευτικής 5ετιας.
Ο διχασμός της Βρετανικής κοινωνίας, είναι βαθύς.
Δημιουργήθηκε, από τις αρνητικές επιπτώσεις της Παγκοσμιοποίησης, στην Βρετανική οικονομία και την ασφάλεια, παρ' ότι η Βρετανία υπήρξε η μεγαλύτερη Αυτοκρατορική δύναμη και πρωταγωνιστής της Παγκοσμιοποίησης.
Η οριακή πλειοψηφία, του περσινού δημοψηφίσματος, κυρίως όμως, η ηλικιακή κοινωνική και μορφωτική σύνθεση του BREXIT, χαρακτήρισαν αβέβαιο το μέλλον της Βρετανίας.
Η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, δείχνει, ότι ο σκληρός πυρήνας του BREXIT, επιμένει στις επιλογές του και σπρώχνει την Βρετανία, στον απομονωτισμό.
Οι Προοδευτικές δυνάμεις της Βρετανίας, δεν φαίνεται να  έχουν καθαρή απάντηση. Βυθισμένες στην αμφιθυμία τους,  θα απογοητεύσουν και πάλι, τους ανθρώπους, που κοιτούν μπροστά;
Κρατώντας τις αναλογίες, όλα μοιάζουν, με το δημοψήφισμα στην Τουρκία.
Και δεν είναι τυχαίο, γιατί η ιστορική εποχή που ζούμε, με την Παγκοσμιοποίηση της οικονομίας και την ανάπτυξη των τεχνολογιών και ιδίως εκείνων των επικοινωνιών, επηρεάζει ανάλογα, όλες τις χώρες.
Σίγουρα η Παγκοσμιοποίηση, δεν πρόκειται να αναστραφεί, το δείχνουν και οι πρώτοι μήνες του Τραμπ.
Όμως, είναι βέβαιο, ότι απαιτείται άμεσα η αλλαγή πολλών πολιτικών, που δημιουργούν τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες και απειλούν, την Παγκόσμια Ειρήνη, την Δημοκρατία και την Κοινωνική Συνοχή.
Στην χώρα μας, δυστυχώς, ο διάλογος και η συνεννόηση απουσιάζουν, οι προσωπικοί και κομματικοί εκβιασμοί, είναι συνεχείς.
Τα αδιέξοδα, μόνιμα.
Η Ελλάδα, δεν έχει τις αντοχές, ούτε τα αποθέματα ισχύος, άλλων χωρών.
Επειγόντως, να περάσουμε απέναντι, στο μυαλό και στις επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου