Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ομιλία Μ. Τζελέπη ; Στην πράξη δεν είστε αριστεροί, είστε κυνικοί εξουσιαστές Κάνετε την φτώχεια καθεστώς

Μιχάλης Τζελέπης - σκληρή κρητική στη Κονιόρδου ... «Τώρα θυμήθηκε να επισκεφθεί την Αμφίπολη;»
Ομιλία Μ. Τζελέπη για το 4ο Μνημόνιο και τα νέα μέτρα
  Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε Ομιλία για τα «νέα μέτρα και το 4ο Μνημόνιο» κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής την Δευτέρα 15-5-2017.
  Στην αρχή της Ομιλίας του, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι: «Η φιλοσοφία της Κυβέρνησης σε σχέση με τη Συμφωνία, το 4ο Μνημόνιο, το 2ο της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που συζητάμε σήμερα στη Βουλή, αποτυπώνεται στη φιλοσοφία όπως την έχει πει ένας Υπουργός της, ο κ.
Ζουράρις, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο οποίος είχε δηλώσει τότε: «να δούμε ποιο θα είναι το πακέτο των μέτρων και αν δεν επιβαρύνουμε καθόλου τη φορολογία και τις συντάξεις για το 2017 και το 2018 και μιλήσουμε για μέτρα που αφορούν το 2019 και μετά, τότε  βλέπουμε. Γιατί ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μετά το 2019;.  Αυτή είναι η φιλοσοφία σας. Αυτή η Συμφωνία είναι ο επικήδειος για τον ελληνικό λαό, που σε μια κανονική Κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι ο δικός της επικήδειος». 
  
Στη συνέχεια ο Βουλευτής τόνισε ότι: «Είμαστε και πάλι θεατές στο ίδιο έργο το χιλιοπαιγμένο. Επαναλαμβανόμενο το κόλπο με μια άλλη παραλλαγή όπου κάθε φορά μεταλλάσσεται το «παραμύθι». Το 2015 για να πάρετε την εξουσία ξεκινήσατε με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.  Τάξατε 12 δις μέτρα και τελικά πήρατε 12 δις μέτρα σε αυτά τα δύο χρόνια εις βάρος του ελληνικού λαού. Συνεχίσατε από εκεί και πέρα με τις εκλογές του 2015, μετά τη «βαρουφάκια» διαπραγμάτευση και τις «αυταπάτες» σας με το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Και τώρα από το ούτε ένα ευρώ μέτρα που έλεγε ο κ. Πρωθυπουργός περνάμε σήμερα στο «ούτε ένα ευρώ πλέον στις τσέπες των Ελλήνων». Γιατί αυτό είναι το χειρότερο και το επαχθέστερο Μνημόνιο στο διηνεκές και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση. Επανειλημμένα εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό. 

Το μείζον πρόβλημα της Κυβέρνησης είναι ότι συνεχώς ψεύδεται και, μάλιστα, σε ελάχιστο πολιτικό χρόνο και δεν έχει καν τη γενναιότητα να ζητήσει έστω μια συγγνώμη για τις αυτοδιαψεύσεις της, τις αυταπάτες και το χειρότερο είναι ότι είναι έτοιμη να μας αιφνιδιάσει με μερικά ακόμα ψέματα, όπως τώρα με αυτό εδώ το Νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν καταστρέφετε μόνο το παρόν, αλλά υποθηκεύετε και το μέλλον της χώρας. Κάνετε την φτώχεια καθεστώς».  
  Ακόμα, σχετικά με αντίμετρα που επικαλείται η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο κ. Τζελέπης σχολίασε ότι: «Και πάλι κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό. Ποια αντίμετρα; Μετά από 4,9 δις μέτρα στο διηνεκές, μετά την έγκριση που πρέπει να πάρετε για αυτά σύμφωνα με το άρθρο 15 - αυτό το ντροπιαστικό - θα υπάρξουν αντίμετρα; Τα πιστεύει κανείς; Το μόνο θετικό που υπάρχει είναι ότι αναιρείτε μέσα στη Συμφωνία τον ίδιο σας τον εαυτό σε ένα άρθρο. Εσείς που επιβάλατε το ΦΠΑ στις εισροές των αγροτών από το 13% στο 23% και μετέπειτα στο 24%, έρχεστε τώρα και το επαναφέρετε εκεί που ήταν.  

Θα συμφωνήσουμε σ’ αυτό, αν και αυτό είναι όπως λέμε ότι «αφού του πήρατε ένα τενεκέ λάδι του δίνετε τώρα ένα κουκούτσι από μια ελιά». Γιατί τα μέτρα, τα οποία έχετε επιβάλει αυτό το χρονικό διάστημα των δύο ετών εις βάρος του αγροτικού εισοδήματος με την υπέρ-φορολόγηση και τη ληστρική εισφοροεπιδρομή, εις βάρος των αγροτών αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών που και σήμερα εδώ με αυτό το μνημόνιο, συνεχίζετε και αυξάνετε τις ασφαλιστικές εισφορές και αυξάνετε την φορολογία με τη μείωση του αφορολόγητου, ξέρετε ότι έχετε κάνει τον αγροτικό κόσμο και τους ελεύθερους επαγγελματίες, πλέον, να βρίσκονται στην απόλυτη απελπισία. 

Αποστρέφεστε ότι δημιουργεί και παράγει σ’ αυτόν τον τόπο. Θα έχω το χρόνο να απαριθμήσω τα καταστροφικά μέτρα του 4ου Μνημονίου στην Ολομέλεια». 
  Τέλος, κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής προσέθεσε ότι: «στο πλαίσιο μιας οπορτουνιστικής λογικής και για λίγα ψίχουλα εξουσίας συνεχίζετε να φτωχοποιείτε τον ελληνικό λαό. Στην πράξη δεν είστε αριστεροί, είστε κυνικοί εξουσιαστές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου