Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Αλλαγές στα κοινωνικά τιμολόγια σχεδιάζει η ΔΕΗ -Τα κριτήρια

Εισοδηματικά κριτήρια επιδότησης του επιπλέον κόστους για την ηλεκτροδότηση των νησιών προκειμένου να περιοριστεί η χρέωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, εξετάζει η ΡΑΕ.Στο πλαίσιο ενός συνολικότερου πακέτου προτάσεων ελάφρυνσης του λογαριασμού ρεύματος, μετά τις υπέρογκες
χρεώσεις που είδαν πολλοί καταναλωτές τους τελευταίους μήνες, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θέτει ως προτεραιότητα την αλλαγή του τρόπου χρεώσεων των ΥΚΩ.
Αλλωστε και πρόεδρος της ΡΑΕ, Νίκος Μπουλαξής είχε κάνει λόγο για στρεβλές χρεώσεις και είχε επισημάνει ότι η Αρχή θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση διαφορετική μεθοδολογία υπολογισμού των ΥΚΩ.  Μάλιστα, ο  πρόεδρος της ΡΑΕ αναφέρθηκε και στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
«Πρέπει να προσέξουμε την προστασία των πραγματικά αδυνάμων. Πρέπει να υπάρξει μία επανεξέταση του πλαισίου του ΚΟΤ, ώστε πραγματικά οι αδύναμοι να τυγχάνουν μεγάλων εκπτώσεων ρεύματος ή ακόμα και δωρεάν ρεύματος, μία κατηγοριοποίηση αυτών των ανθρώπων, ώστε να υπάρχει μία κλιμακωτή ελάφρυνση με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες.
Γιατί είμαστε σε μία περίοδο, που η αλληλεγγύη πρέπει να αποδεικνύεται έμπρακτα και ένας τρόπος είναι αυτός με το ρεύμα, που είναι βασικό αγαθό για τους ανθρώπους», υπογράμμισε.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής»  η ΡΑΕ αναμένεται να εισηγηθεί την ανάληψη από τα υπουργεία μέρους του κόστους των ΥΚΩ από κρατικές δαπάνες καθώς και την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Παράλληλα, η ΡΑΕ θα επαναφέρει στο προσκήνιο την δημοπράτηση των έργων που αφορούν την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών για την οποία ο ΑΔΜΗΕ ως αρμόδιος φορέας κωλυσιεργεί. Το αποτέλεσμα είναι το κόστος ηλεκτροδότησης των νησιών να επιβαρύνει τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου