Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Καταγγέλλει την Κατάργηση Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου στο Μόναχο ο Μ. Τζελέπης

Μιχάλης Τζελέπης  : Αποδέχεται και επίσημα το ΥΠΑΑΤ την πλήρη ανικανότητά του στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Μέτρου 11 στην Βιολογική Γεωργία-ΚτηνοτροφίαO Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης, με διπλή Κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου: με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 5403/5-5-2017 Ερώτησή του και μέσω της Αναφοράς που κατέθεσε, καταγγέλλει την «κατάργηση Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου στο Μόναχο».

Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει: «Με πρόσφατη Επιστολή από την Σχολική Επιτροπή του 1ου Γυμνασίου Μονάχου ενημερωθήκαμε  για τις μετακινήσεις-συγχωνεύσεις Σχολείων στο Μόναχο. Όπως αναφέρεται στην Επιστολή: ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Μονάχου, κ. Γ. Παπατσίμπας, παρακάμπτοντας πλήρως τα συλλογικά και νόμιμα εκλεγμένα θεσμικά όργανα των γονέων, δηλαδή τις Σχολικές Επιτροπές, αποφάσισε να καταργήσει το 4ο Δημοτικό Σχολείο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».  Αξίζει, επίσης, να υπογραμμιστεί ότι το σχολείο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» είναι το μεγαλύτερο Δημοτικό Σχολείο σε αριθμό παιδιών και νέων εγγραφών 1ης Δημοτικού, καθώς η περιοχή που βρίσκεται στο Βορειοδυτικό Μόναχο έχει τους περισσότερους Έλληνες κατοίκους. 


Επιπροσθέτως, πρόταση των Σχολικών Επιτροπών ήταν η συστέγαση του 2ου Γυμνασίου στο κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου «Σωκράτης» στο Zamdorf Ν.Α. Μόναχο, διατηρώντας έτσι δύο ολοκληρωμένες σχολικές μονάδες, όπως είναι παιδαγωγικά ορθό, λαμβάνοντας υπόψη ότι αδέρφια φοιτούν σε δημοτικό και γυμνάσιο». 


Επειδή, κατά τον κ. Τζελέπη, είναι υψίστης σημασίας η λειτουργία ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει για τους λόγους και τα κίνητρα που ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Μονάχου ακύρωσε την πρόταση των Σχολικών Επιτροπών και αποφάσισε από μόνος του τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των Σχολείων αγνοώντας πλήρως τις ανάγκες των γονέων και των μαθητών, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει εάν προτίθεται να μεσολαβήσει και να υιοθετήσει την λύση που προτείνουν οι Σχολικές Επιτροπές, προς όφελος των ελληνικών οικογενειών και των μαθητών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου