Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Μιχάλης Καρχιμάκης : Υπάρχει εισαγγελέας να επέμβει για τα ληστρικά επιτόκια των πιστωτικών καρτών;

Για ληστρικά και τοκογλυφικά επιτόκια των τραπεζών κάνει λόγο ο Μιχάλης Καρχιμάκης ζητώντας να παρέμβει εισαγγελέας ώστε να να προστατευτούν οι πολίτες. Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Καρχιμάκης σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “ είναι ανεπίτρεπτο ,η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα να έχει μειώσει τα επιτόκια στο 0,5% και τράπεζες στην Ελλάδα να χρεώνουν ληστρικά τους πολίτες” . Αναλυτικά στην ανάρτηση του ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει:
Υπάρχει εισαγγελέας να επέμβει για τα ληστρικά επιτόκια των πιστωτικών καρτών των τραπεζών; Τα επιτόκια των ΠΙΣΤΩΤΙΚΏΝ ΚΑΡΤΏΝ των τραπεζών είναι εξωφρενικά ληστρικά και τοκογλυφικά σε βάρος των πολιτών ,που ειδικά αυτή την περίοδο αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε τέτοιες παράλογες αξιώσεις . Είναι δε ανεπίτρεπτο ,η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα να έχει μειώσει τα επιτόκια στο 0,5% και τράπεζες στην Ελλάδα να χρεώνουν ΛΗΣΤΡΙΚΑ τους πολίτες . Παραδείγματα .... 1) Κάρτα DINERS της ..Χ,,τράπεζας Επιτόκιο συμβατικό 19,20% επιτόκιο τρέχον. 19,20% Επιτόκιο ανάληψης μετρητών 21,45% τόκοι υπερημερίας σε περίπτωση καθυστέρησης 2,4% επιπλέον του συμβατικού.

2) Κάρτα VISA ...ψ..Τράπεζας Επιτόκιο αγορών 17,50%. Επιτόκιο ανάληψης μετρητών 19%. Επιτόκιο υπερημερίας επί των παραπάνω 2,5%. Η τράπεζα Ελλάδος είναι σίγουρο ότι αδρανεί ..... Άλλωστε είναι γνωστή η τακτική της ..... Μια στάση και μια τακτική ανεξέλεγκτη ,και προστατευτική ,που ευνοεί πρωτίστως τις τράπεζες και όχι τους ανθρώπους . Είναι ανάγκη όμως να βρεθεί ένας εισαγγελικος λειτουργός να προστατεύσει τους πολλούς και τα θύματα απο τέτοιες πρακτικές ; Κύριοι εισαγγελείς Θα επέμβετε μήπως ; Για να διερευνήσετε το θέμα; Και να αποδώσετε ευθύνες αναχαιτίζοντας την επίσημη ληστρική τοκογλυφία; Θα το δούμε !!!!Ο Μιχάλης Καρχιμάκης,είναι πρώην υφυπουργός,βουλευτής, στέλεχος του κινήματος δημοκρατών σοσιαλιστών-Δημοκρατική Συμπαραταξη. Β περιφέρεια Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου