Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής : Η νέα στρατηγική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Αποτέλεσμα εικόνας για βαγγελης γιακουμηςΜε το βλέμμα στην κοινωνία και τα προβλήματά της προσπαθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη να εφοδιάσει με προτάσεις και λύσεις χειμαζόμενες κοινωνικές ομάδες που δεν τα βγάζουν πέρα εξαιτίας των πολύ σκληρών μέτρων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει στρατηγική και στοχεύει όχι μόνο απλά στην καταγγελία, όπως η ΝΔ, αλλά περνάει και στη κατάθεση εξειδικευμένων προτάσεων που αφορούν κατηγορίες πολιτών αλλά και το σύνολο του πληθυσμού που δοκιμάζεται λόγω της τεράστιες ύφεσης.
Συνομιλητές της κα. Φ. Γεννηματά, αναφέρουν στο TheCaller ότι δεν προέχει η καταγγελία και σε όλα όχι, όπως κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά οι πολίτες θέλουν και προτάσεις που θα τους βγάζουν από τα σημερινά αδιέξοδα.
Έτσι στελέχη της ΔΗΣΥ ανοίγουν  την ατζέντα σε κοινωνικά, οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα με προτάσεις και λύσεις, οι οποίες θα συζητηθούν στο επικείμενο συνέδριο στο τέλος του μήνα μέσα από το πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί και που ονομάζεται «Σχέδιο Ελλάδα»
Η αλλαγή της ατζέντας  και της στρατηγικής της ΔΗΣΥ έχει να κάνει και με το γεγονός ότι, όπως εκτιμούν, δεν υπάρχουν εκλογές στον άμεσο ορίζοντα. Ως εκ τούτου, δεν θέλουν να πέσουν στην παγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη που ζητά επιμόνως εκλογές. Έχουν καταλάβει από τις κινήσεις του κ. Τσίπρα ότι στο σχεδιασμό του δεν υπάρχουν εκλογές άμεσα και ότι θα προσπαθήσει να ροκανίσει όσο μπορεί το χρόνο διεξαγωγής τους.  Έτσι, το ΠΑΣΟΚ προχωρά σε ανασύνθεση της στρατηγικής του πηγαίνοντας στο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές κοντά στο λαό.
Οι προσυνεδριακές διαδικασίες με  ομιλίες της κα. Φώφης Γεννηματά αλλά και άλλων στελεχών της ΔΗΣΥ όπως των κυρίων Α. Λοβέρδου, Θ.  Μωραϊτη, Χρ. Πρωτόπαπα,  Οδ. Κωνσταντινόπουλου,  Γ. Μανιάτη,  Θ. Θεοχαρόπουλου, Θ. Μαργαρίτη από τη ΔΗΜΑΡ και στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ όπως των κ. Καρχιμάκη, Σαχινίδ,  Πεταλωτή κ.α. σε όλη την Ελλάδα έχουν δείξει ότι ο κόσμος έχει πλέον αρχίσει και ακούει και βλέπει με θετικό μάτι τη διαφορά από το προηγούμενο διάστημα με το σήμερα. Κρίνει και συγκρίνει ανάμεσα σε αυτά που είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτά που έκανε και σε αυτά που του προτείνει με ρεαλισμό η ΔΗΣΥ.
Οι επιστροφές που παρατηρούνται άλλωστε,  ψηφοφόρων που είχαν παρασυρθεί από τις σειρήνες του λαϊκισμού,  είναι πρωτοφανείς αφού στελέχη της ΔΗΣΥ συγκρίνουν τις  συγκεντρώσεις του παρελθόντος με τις σημερινές και η διαφορά είναι τεράστια, όπως αναφέρουν, γεγονός που τους κάνουν να αισιοδοξούν.  Οι επισκέψεις  σε νομούς της χώρας θα συνεχιστούν και όλο το επόμενο διάστημα και με τους επικεφαλής της ΔΗΣΥ τη Φώφη Γεννηματά, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον Γ. Παπανδρέου και τις άλλες κινήσεις που μετέχουν στο εγχείρημα της ενοποίησης της κεντροαριστεράς.
Για το σκοπό αυτό, απόφαση όλων είναι η ΔΗΣΗ να μην σταματήσει να προτείνει λύσεις για κάθε ένα θέμα που προκύπτει και που η κυβέρνηση έχει αθετήσει τις δικές της δεσμεύσεις.  Οι προτάσεις αυτές θα αναλυθούν στο συνέδριο και θα αποτυπωθεί με σαφήνεια κάθε πρόταση που αφορά την καθημερινότητα των πολιτών.
Στο μεταξύ με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται το συνέδριο στο οποίο έχουν κληθεί οι πάντες να συμμετάσχουν  και για την επιτυχία του εργάζονται δεκάδες στελέχη. Εκτός από τα στελέχη που έχουν ανακοινώσει ότι θα παραστούν, ο κατάλογος μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αφού καθημερινά οι θετικές αναφορές από στελέχη που είχαν απομακρυνθεί ή είχαν αδρανήσει για διάφορους λόγους είναι τώρα ένθερμοι και «ζεστοί» στο να συμβάλουν με την παρουσία τους και τις θέσεις τους. ΄
Έτσι εκτός τους κ. Σημίτη και Βενιζέλο, στο συνέδριο έχουν κληθεί και άλλα στελέχη που θα παραστούν όπως ο κ. Π. Τσακλόγλου, ο κ. Χάρης Θεοχάρης, ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης, ο κ. Τ. Γιαννίτσης ενώ θα μιλήσουν και εκπρόσωποι όλων των άλλων κομμάτων συμπεριλαμβανομένων της κίνησης Διαμαντοπούλου – Φλωρίδη – Ραγκούση και του Ποταμιού. Χαιρετισμό θα απευθύνουν και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Επίσης κοινή απόφαση όλων είναι να προχωρήσει το εγχείρημα της ενωμένης κεντροαριστεράς και γι’ αυτό το λόγο η κα. Γεννηματά αμέσως μετά το συνέδριο θα ανοίξει νέο κύκλο επαφών και συναντήσεων με τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και την κίνηση «Ώρα Αποφάσεων».  Το νέο που υπάρχει και που δεν θα μπορούν να πουν με εύκολο τρόπο όχι στην ενιαία έκφραση της κεντροαριστεράς, εκείνοι που  σήμερα αντιδρούν, είναι ότι θα υπάρξει εκλογή κεντρικών οργάνων από το συνέδριο το δεύτερο που θα γίνει αρχές του 2018 – αν δεν υπάρχουν εκλογές – σε μια προσπάθεια να γίνει ο χώρος ένας και να μπορεί να επιβιώσει πολιτικά αλλά να αναπτυχθεί περαιτέρω κινούμενος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.
Ο κόσμος το έχει ανάγκη και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν οι πάντες, αναφέρουν όλες οι πλευρές άσχετα με το αν διαφωνούν σε επιμέρους θέματα τα οποία μπορούν να ξεπεραστούν με καλή διάθεση όταν υπάρχει.
thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου