Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Σπύρος Λυκούδης : Επιβεβλημένη η κοινή πορεία των δυνάμεων της κεντροαριστεράς

epibeblimeni-i-koini-poreia-twn-dunamewn-tis-kentroaristerasΤην  βεβαιότητα του ότι η απαίτηση των πολιτών, η διάχυτη πολιτική αβεβαιότητα και οι επείγουσες ανάγκες της χώρας που ταλαιπωρείται από κάθε λογής πολιτικό τυχοδιωκτισμό, επιβάλουν κοινή πορεία των δυνάμεων
της κεντροαριστεράς με συμφωνημένα, προσεκτικά και ενωτικά βήματα, εξέφρασε ο Σπύρος Λυκούδης από το βήμα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ο επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς υπενθύμισε ότι αυτός ήταν και ο βασικός στόχος της συγκρότησης τους. «Η ανασυγκρότηση και η ενοποίηση της κεντροαριστεράς προς την κατεύθυνση ενιαίας πολιτικής έκφρασης όλων των κομμάτων, κινήσεων και άλλων συλλογικοτήτων με τελικό προορισμό τον νέο μεγάλο πολιτικό φορέα της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης».
Η προοπτική αυτή, εξήγησε, εξακολουθεί να αποτελεί επιτακτική ανάγκη όχι μόνο για να τερματιστεί ο πολιτικός και ο οργανωτικός κατακερματισμός του χώρου, αλλά το σημαντικότερο, για να καλυφθεί πλέον ένα ουσιαστικό κενό στο πολιτικό φάσμα.
Ο κ. Λυκούδης δεν άφησε ασχολίαστη την πολιτική πρόταση που διατύπωσε, αλλά και το χρονοδιάγραμμα που κατέθεσε διατύπωσε χθες η Φώφη Γεννηματά για τη ίδρυση του νέου φορέα.
Υπογράμμισε ότι θα ήταν λάθος να δοθεί η εντύπωση ότι το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα δεν είναι παρά η συνέχεια του σημερινού συνεδρίου.
Αντιθέτως, υπογράμμισε, θα αποτελέσει επιβεβαίωση της ειλικρινούς διάθεσης για κοινή πορεία,  αν τον νέο φορέα «συνιδρύσουν δυνάμεις ευρύτερες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» και ο οδικός χάρτης, η σειρά των ενδιάμεσων σταθμών του και ο χαρακτήρας του, αποτελέσει αντικείμενο προτάσεων και συνεννόησης από όλους.
Ο Σπύρος Λυκούδης άσκησε εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση  τονίζοντας ότι έχει διαψεύσει τις ελπίδες των ψηφοφόρων της ενώ καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο αριστερός εθνολαικισμός έχει υπονομεύσει τη θέση της χώρας στην ΕΕ και έχει έχει συντελέσει στην δημιουργία ενός επικίνδυνου αντιδυτικού και αντιευρωπαικού ρεύματος.  «Εν ολίγοις έχει εκποιήσει σε ταχύτατο χρονικό διάστημα όλο το αξιακό απόθεμα της αριστεράς στο όνομα της παραμονής της εξουσίας με κάθε μέσο» είπε.
Στάθηκε όμως επικριτικά και κατά της ΝΔ καταλογίζοντας της ότι φαίνεται να μην μπορεί να απεμπλακεί από τα συντηρητικά της χαρακτηριστικά αναμένοντας απλώς να εισπράξει τη δυσαρέσκεια των πολιτών χωρίς να επιδιώκει να διευρύνει την πολιτικής επιρροή με την παραγωγή ιδεών για την έξοδο από την κρίση.
«Να γιατί μια μεγάλη και ενιαία κεντροαριστερή παράταξη μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την αναγέννηση της χώρας» συνόψισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου