Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Φ. Γεννηματά : Τι σχέση έχει ο Τσίπρας με την κεντροαριστερά; - Η Ελλάδα μπορεί, η κυβέρνηση όχι

Φ. Γεννηματά: «Ο κ. Τσίπρας μοιάζει όλο και περισσότερο με τον κ. Καμμένο»Την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά φιλοξένησε η εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή.Λίγες μέρες μετά το συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ στο ΣΕΦ που έδειξε ότι κάτι κινείται στο χώρο της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματάείπε στο
«Ακραίως» πως πρέπει «από κοινού να φτιάξουμε την Κεντροαριστερά» και τόνισε πως «ενώνουμε τον κατακερματισμένο χωρο».
«Είμαστε περήφανοι για το έργο μας» είπε η κ. Γεννηματά τονίζωντας πως είναι «θετικό το αποτύπωμα» του ΠΑΣΟΚ. «Υπερασπιζόμαστε την ιστορία του ΠΑΣΟΚ».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «νέα αλλαγή, ανατροπές και ρήξεις» υπογραμμίζοντας πως το «ΠΑΣΟΚ έγραψε τη δική του ιστορία».
Μιλώντας για τη θέση της στο νέο εγχείρημα: «Ο ρόλος μου είναι να προσπαθήσουμε να ενώσουμε το χώρο».
Χρειάζεται ένα «σαφές ιδεολογικό στίγμα, ενότητα στη βάση για να μεγαλώσουμε και να είμαστε χρήσιμοι στη χώρα», σημείωσε.
Αναφερόμενη στα επόμενα βήματα στο χώρο της Κεντροαριστεράς τόνισε πως «η ενότητα είναι βάση για τα επόμενα βήματα» και πρόσθεσε πως «δεν θέλουμε πολέμαρχους».
«Το συνέδριο έγινε πρωτοσέλιδο»
Σχετικά με το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η κυρία Γεννηματά σημείωσε πως έγινε πρωτοσέλιδο και πρόσθεσε πως «δεν είμαστε μια ένωση προσώπων» αλλά «το μοναδικό κόμμα που έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα»
Η κυρία Γεννηματά εκτίμησε πως αυτό που λείπει από τη χώρα είναι η συνεννόηση.
«Τι σχέση έχει ο Τσίπρας με την κεντροαριστερά»
Η κυρία Γεννηματά άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό διερωτώμενη «Τι σχέση έχει ο Τσίπρας με την Κεντοαριστερά» προσθέτοντας πως «τώρα χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του».
Συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας ασκεί συντηρητική πολιτική», έχει «προδώσει όλες τις αξίες» και έχει «κάψει την ελπίδα».
«Ο κ.Τσίπρας γίνεται ένα με τον συγκυβερνήτη του, τον Πάνο Καμμένο», σημείωσε.
Η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ, μιλώντας στο «Ακραίως» τόνισε πως «πρέπει να καθίσουμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι».
Η κ. Γεννηματά εκτιμά πως το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την αυτοκριτική του σημειώνοντας πως «κανένα άλλο κόμμα δεν έχει αυτομαστιγωθεί όσο εμείς».
Αναφορικά με τις προτάσεις για σύσταση εξεταστικής επιτροπής η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπενθύμισε πως «ζητάμε εξεταστική για την οικονομία από το 2000».
Σε ερώτηση του κ. Χατζή αν ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί ή πρέπει να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς η κα Γεννηματά τόνισε πως «ο ίδιος προσπαθεί να περάσει αυτά τα μηνύματα».
Πρόσθεσε πως ο κ. Τσίπρας απογοήτευσε τον ελληνικό λαό και εκτίμησε πως «υπάρχει μία παραίτηση στο λαό που δεν είναι ανεκτή».
«Η Ελλάδα μπορεί, η κυβέρνηση όχι», σημείωσε
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με την πλάτη στον τοίχο»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με την πλάτη στον τοίχο» εκτίμησε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε πως η «αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα πίσω».
«Έχει τεράστιες ευθύνες για τα 100 δισ. που φορτώθηκε η χώρα», σημείωσε.
Συνεχίζοντας την κριτική της η Φώφη Γεννηματά είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις πιο συντηρητικές πολιτικής της Ευρώπης».
«Χρειάζεται νέα ετυμηγορία του ελληνικού λαού»
Η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ τονίσω πως «μεγάλωσε ο λογαριασμός από την καθυστέρηση της αξιολόγησης» και υπενθύμισε πως «από το 2016 είχε πει ότι πάει τη χώρα στα βράχια».
Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε τη θέση της ΔΗ.ΣΥ για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες καθώς όπως είπε «χρειάζεται νέα ετυμηγορία του ελληνικού λαού». 
Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα η κ. Γεννηματά τόνισε πως «το μήνυμα είναι ότι χρειάζονται κυβερνήσεις συνεργασίας» καθώς «αδύναμες κυβερνήσεις, σημαίνει νέα αδιέξοδα».
Σημείωσε, επίσης, «το ποιος θα είναι μπροστά, θα το επιλέξει ο λαός». 
Μιλώντας για την κυβέρνηση η κυρία Γεννηματά εμφανίστηκε επικριτική λέγοντας πως «είναι ψεύτες και ανίκανοι» και πρόσθεσε πως «τρώνε το χρόνο της χώρας».
Πρόσθεσε ακόμα πως ο Αλέξης Τσίπρας «έχει την ευθύνη που επέλεξε να κυβερνήσει με ακροδεξιά απόφυση».
Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε πως «πρέπει να βγει ένα συμπέρασμα από το θέμα Καμμένου» προσθέτοντας πως πρέπει «να δούμε αν υπάρχει κατάχρηση εξουσίας».
«Ως πολιτικός βλέπω ύποπτες ενέργειες», σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε πως «υπάρχει μια αγωνία του πρωθυπουργού, τον βάζει κάτω από τις φτερούγες του». 
«Δεν δέχονται έρευνα σε οτιδήποτε τους αφορά. Γιατί αρνούνται τον έλεγχο;», είπε η κ. Γεννηματά.
Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου