Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Reuters: Η Ελλάδα προσέλαβε έξι τράπεζες για την έκδοση ομολόγου

Reuters: Η Ελλάδα προσέλαβε έξι τράπεζες για την έκδοση ομολόγουΣτην πρόσληψη έξι τραπεζών ως αναδόχων της επικείμενης έκδοσης ομολόγου έχει προχωρήσει ήδη η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Η εν λόγω πηγή ανέφερε ότι οι τράπεζες που επελέγησαν
ως ανάδοχοι της έκδοσης πενταετούς ομολόγου, της πρώτης από το 2014, είναι οι Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.
Η ίδια πηγή σημείωσε πως η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μπορεί να γίνει και εντός της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο παραμένει ασαφές το πότε τελικά θα γίνει, καθώς εκκρεμεί το «ΟΚ» των πιστωτών της χώρας.
Δύο άλλες πηγές ανέφεραν πως η έκδοση θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος της προσπάθειας διαχείρισης των υποχρεώσεων της χώρας (liability management exercise). Μία επιλογή που εξετάζεται είναι να επεκτείνουν οι επενδυτές τις ωριμάνσεις μέσω δημοπρασίας για τα ομόλογα που λήγουν τον Απρίλιο του 2019, ενώ μία άλλη επιλογή είναι η δημοπρασία ή επαναγορά των λεγόμενων τίτλων strip, οι οποίοι δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας, ύψους 206 δισεκατομμυρίων ευρώ, το 2012.
Οι τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα, σύμφωνα με το Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου