Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Ελληνικός Χρυσός: Επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματος για τον Καμμένο

Ελληνικός Χρυσός: Επιφυλασσόμαστε παντός δικαιώματός μας για τις κατηγορίες περί ξεπλύματοςΗ εταιρεία Ελληνικός Χρυσός «επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της» προκειμένου να απαντήσει στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου ότι οι επενδύσεις στα μεταλλεία της Χαλκιδικής είναι μία «απάτη» και «ξέπλυμα χρήματος», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης
Δημητριάδης.
Ο κ. Δημητριάδης αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνα τις χαρακτήρισε «πάρα πολύ βαριές αυτές οι δηλώσεις», ενώ πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο να εκστομίζονται τέτοιες καταγγελίες τη στιγμή που η Ελληνικός Χρυσός έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην «ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία».
Όσον αφορά στο σχόλιο που έκανε ο κ. Καμμένος για την επένδυση Χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής που τόνισε ότι θεωρεί ότι «στην περιοχή της Χαλκιδικής ετοιμάζεται να γίνει μια τεράστια οικολογική καταστροφή εάν προχωρήσουν στην εξόρυξη της επιφανείας. Εάν θέλει να προχωρήσει η "Ελληνικός Χρυσός" θα πρέπει να σεβαστεί τους περιβαλλοντικούς όρους του οποίους θέτουμε σαν κυβέρνηση», ο κ. Δημητριάδης υπενθύμισε ότι η Ελληνικός Χρυσός έχει δικαιωθεί σε 16 περιπτώσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις περιβαλλοντικές μελέτες της.
Όπως τονίζει ο ΣΚΑΪ, ο κ. Δημητριάδης απέφυγε να πει εάν η εταιρεία θα δώσει πολιτική διάσταση στην υπόθεση, προσφεύγοντας ακόμα και στον πρωθυπουργό, ενώ διευκρίνισε πάντως ότι οι δηλώσεις Καμμένου είναι ξεχωριστές από τη διαδικασία της διαιτησίας που έχει εκκινήσει το ελληνικό Δημόσιο απέναντι στην Ελληνικός Χρυσός.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναβάλλει «μέχρι νεοτέρας» τα εγκαίνια στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας που είχαν προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου