Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ηγέτης Καταλονίας: Θα ανεξαρτητοποιηθούμε -Επίθεση σε κυβέρνηση και βασιλιά

Ο ηγέτης της Καταλονίας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον βασιλιά (Φωτογραφία: AP/ Jordi Bedmar)Ο ηγέτης της Καταλονίας τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα υλοποιήσει την επιθυμία του λαού της περιφέρειας, μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.Ο Κάρλες Πουτζδεμόντ, σε διάγγελμά του, επιτέθηκε στον βασιλιά Φίλιππο ότι ακολουθεί
τις καταστροφικές πολιτικές της κεντρικής κυβέρνησης έναντι της Καταλονίας. Χαρακτήρισε ανεύθυνη τη Μαδρίτη, επειδή δεν δέχεται τη μεσολάβηση για την επίλυση της πολιτικής κρίσης.
«Αυτή η στιγμή επιβάλει τη μεσολάβηση. Εχουμε δεχθεί πολλές προσφορές τις τελευταίες ώρες και θα δεχθούμε κι άλλες. Θα το επαναλάβω όσες φορές χρειάζεται: ο διάλογος και η συμφωνία είναι κομμάτι της πολιτικής κουλτούρας του λαού μας. Ομως, το κράτος δεν έχει δώσει θετική απάντηση σε αυτές τις προσφορές», δήλωσε.
Ο Πουτζδεμόντ κατηγόρησε τον βασιλιά ότι αγνοεί εσκεμμένα εκατομμύρια Καταλανούς, ζητώντας από την περιφέρεια να πάψει να επιδιώκει την ανεξαρτησία.
Η καταλανική κυβέρνηση αναμένεται να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της την ερχόμενη Δευτέρα. «Είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες μέρες θα δείξουμε το καλύτερο της χώρας μας, όταν οι θεσμοί της Καταλονίας θα χρειαστεί να εφαρμόσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος», κατέληξε ο ηγέτης της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου