Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Νεολαία ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης: Δυνατό χαστούκι στον δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου η διακοπή διανομής συγγραμμάτων

«Ανακοινώθηκε σήμερα η αναστολή διανομής των δωρεάν συγγραμμάτων στους φοιτητές. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων λόγω οικονομικής αδυναμίας προχώρησε σε αυτή την απόφαση και παραπέμπει το πρόβλημα αυτό(και τη λύση
του) στο Υπουργείο Παιδείας.

Σε μια περίοδο που το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα, με σημαντικότερο αυτό της υποχρηματοδότησης και τον Έλληνα φοιτητή να παλεύει να συνδυάσει την οικονομική δυσπραγία της εποχής με την επιθυμία για μάθηση, έρχεται η διακοπή διανομής συγγραμμάτων να δώσει ακόμη ένα δυνατό χαστούκι στον δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου.
Η διακοπή διανομής συγγραμμάτων δίνει το ηθικό επιστέγασμα σε όσους επιβουλεύονται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και κατ’ επέκταση την κοινωνική κινητικότητα και ευελιξία που αυτό εξασφαλίζει. Πρόκειται για μια επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στη φοιτητική και εν γένει στην ακαδημαϊκή κοινότητα, μια επίθεση που ως θύμα έχει την νέα γενιά.
Το δικαίωμα στην πρόσβαση στην Δωρεάν Παιδεία κατακτήθηκε με αγώνες ετών και δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν που επιφανειακά το προασπίζεται και στην ουσία το καταστρέφει. Θα προστατεύσουμε αυτό μας το δικαίωμα, με βάση τις αρχές και τις αξίες μας, όπως συνεχίζουμε να προασπιζόμαστε αυτές της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης, της Διαφάνειας, της Αξιοκρατίας, της Αξιολόγησης και της Προόδου.
Οι αξίες μας θα ξαναχτίσουν το Ελληνικό Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου