Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Kυριάκος Μερελής : Βιώνοντας το bullying

Κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινή συνεδρίαση (23/10/2017) του  Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.) και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η τοποθέτηση μου στο Δ.Σ., δέχθηκα την αναίτια και άνευ προηγουμένου επίθεση από δύο συναδέλφους, μέλη του Δ.Σ. του Ε.Ε.Θ., οι οποίοι είναι και
υποψήφιοι στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές με το συνδυασμό "Αλληλεγγύη Επαγγελματιών" με επικεφαλής τον κ. Νικολόπουλο Χρήστο.
Οι δύο συνάδελφοι καταφέρθηκαν εναντίον μου, εκστομίζοντας πρωτοφανείς ύβρεις, απειλές και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Μάλιστα έφτασαν μέχρι του σημείου να προσπαθήσουν να χειροδικήσουν εναντίον μου, γεγονός που απεφεύχθη χάρη στην επέμβαση άλλων συναδέλφων μελών του Δ.Σ. του Ε.Ε.Θ.
Τέτοιες συμπεριφορές και πράξεις υπονομεύουν τόσο τον επιμελητηριακό θεσμό όσο και τους ανθρώπους που συμμετέχουν και τον υπηρετούν.
Η δημοκρατία διαθέτει τα μέσα και τους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους φασιστικές και τραμπούκικες συμπεριφορές. Αυτά τα μέσα θα χρησιμοποιήσω στην προσπάθεια μου να συνεχίσω να εκφράζω και να υποστηρίζω τις θέσεις και τις απόψεις μου για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των κεκτημένων των συναδέλφων επαγγελματιών και της κοινωνίας μας γενικότερα.
Απέναντι στις απειλές, στις ύβρεις και στους τραμπουκισμούς θα απαντώ με προγραμματικές θέσεις, επιχειρήματα, πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν τόσο τις συνθήκες στις οποίες ασκείται η επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα των συναδέλφων μας όσο και το οικονομικό, κοινωνικό, θεσμικό και πολιτισμικό περιβάλλον της πατρίδας μας.
Επίσης, μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο κ. Νικολόπουλος Χρήστος επικεφαλής του συνδυασμού "Αλληλεγγύη Επαγγελματιών", παρουσία του οποίου εξελίχθηκαν τα γεγονότα δεν προσπάθησε να εγκαλέσει στη τάξη τα δύο μέλη του συνδυασμού του αλλά και να καταδικάσει τις προσβλητικές ενέργειες τους απέναντι μου. Είναι προφανές, ότι όσο δεν το πράττει αποδέχεται και επιβραβεύει τέτοιες άθλιες συμπεριφορές, μεθόδους και πράξεις εκφοβισμού όσων δεν συμφωνούν με τις απόψεις του.
Τέλος, τα πρακτικά της συνεδρίασης και οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
Υ.Γ.1 Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται
Υ.Γ.2 Η αλήθεια υπερισχύει πάντοτε έναντι του ψεύδους.

Κυριάκος Μερελής

Μέλος Δ.Σ. Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου