Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Ο Άρης με 2-1 τη Παναχαϊκή

undefined
Ο Άρης πήρε δεύτερη σερί νίκη με ανατροπή, επικρατώντας της Παναχαϊκής με 2-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και έκανε το "5 στα 5" στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Football League. Οι "κιτρινόμαυροι" παρότι βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ για
δεύτερο διαδοχικό αγώνα (όπως και με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο), απέδειξαν ξανά ότι διαθέτουν ποιότητα και ψυχικά αποθέματα. "Γύρισαν" έτσι και πάλι το παιχνίδι, παίρνοντας άλλους τρεις πολύτιμους βαθμούς απέναντι στην 2η ομάδα της βαθμολογίας και διατηρώντας το απόλυτο νικών.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βαγέλλη Πλατέλλα, συνέχισε το εντυπωσιακό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και επιβεβαίωσε σε ακόμη μία αναμέτρηση ότι φέτος είναι αποφασισμένη και έτοιμη για την επιστροφή στην φυσική θέση του Άρη, προχωρώντας ακάθεκτη στον δρόμο προς την άνοδο στην Super League. 
Στο σημερινό ματς, η Παναχαϊκή προηγήθηκε με γκολ του Μωραΐτη στο 7ο λεπτόκαι στη συνέχεια διαχειρίστηκε πολύ καλά το γρήγορο προβάδισμά της. Ο Άρης πίεζε αλλά δεν έβρισκε τρόπους για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις. Ωστόσο, κατάφερε να ισοφαρίσει στο πρώτα από τα δύο λεπτά των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου (45΄+1΄), με τον Πλατέλλα να πλασάρει στα δίχτυα όταν βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή της Παναχαϊκής.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Ο Άρης αναζητούσε το γκολ της ανατροπής και έχασε ορισμένες σπουδαίες ευκαιρίες. Στον αντίποδα, η ομάδα της Πάτρας προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις, θέλοντας πρώτα να διαφυλάξει τα νώτα της ώστε να κρατήσει το ισόπαλο 1-1. 
Στο 76ο λεπτό τη λύση για τον Άρη έδωσε ο Δεληζήσης. Ο κεντρικός αμυντικός και αρχηγός των "κιτρίνων" σκόραρε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα, που από σκόρερ του πρώτου γκολ έγινε δημιουργός του δεύτερου. Ο Δεληζήσης λύτρωσε έτσι τον Άρη που με βάση την απόδοσή του δικαιούταν την ανατροπή στο β΄ μέρος και κατάφερε να την πετύχει, επιστρέφοντας σε δεύτερο διαδοχικό ματς και πανηγυρίζοντας μία πολύ σημαντική νίκη στο φινάλε που τον διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τη διαφορά από τους διώκτες του μάλιστα να αυξάνεται.
Συνθέσεις:
ΑΡΗΣ (Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης(82’ Μπούρμπος), Βαλεριάνος, Σόουζα. Δεληζήσης, Μουμίν, Ιντζόγλου, Ντούνης(73’ Παυλίδης), Πασάς, Πλατέλλας, Καπνίδης(70’ Κάσος)
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος, Γκίνο, Στεργίδης, Φωτάκης, Αποστολόπουλος (46’ Πολυχρόνης), Λουμπαρδέας, Μυστακόπουλος(83’ Κυνηγόπουλος), Μακρυδημήτρης, Μωραΐτης(64’ Γκέσιος), Φουρλάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου