Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ένας πρώην πήρε την πρόκριση μέσα από τα χέρια του Άρη

Φωτογραφία: Εurokinissi
Ένας πρώην παίκτης του Άρη ήταν αυτός που στέρησε από τους "κιτρινόμαυρους" το εισιτήριο της πρόκρισης για τους "16" του Κυπέλλου, το οποίο κρατούσαν στα χέρια τους μέχρι το 72ο λεπτό του αγώνα στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο ΠΑΣ Γιάννινα που έπαιξε
με 10 παίκτες από το 36ο λεπτό πήρε παλικαρίσια πρόκριση και θα συνεχίσει στην επόμενη φάση μετά το ισόπαλο 1-1, που αφήνει τον Άρης εκτός.

Ο Καρίμ Σολτάνι, ο οποίος αγωνίστηκε στον Άρη τη σεζόν 2011-12, μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 68΄ και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 72ο λεπτό, ενώ οι "κιτρινόμαυροι" είχαν το προβάδισμα από το 60΄  με το γκολ του Μιλούνοβιτς. Ο Αλγερινός ήταν ουσιαστικά αυτός που απέκλεισε την πρώην ομάδα του με το καθοριστικό γκολ που σκόραρε.
Ο αγώνας
Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές στις βασικές ενδεκάδες τους. Ο τιμωρημένος, Δημήτρης Σπανός, που παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα από όπου έδινε και οδηγίες, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς αναπληρωματικούς του. Το ίδιο έκανε και ο Γιάννης Πετράκης στο πλαίσιο του ροτέισον.
Το πρώτο ημίχρονο είχε καλό ρυθμό, είχε φάσεις, πάθος ένταση και μία αποβολή. Ο Άρης είχε ελαφρά υπεροχή, αλλά ο ΠΑΣ την μεγάλη ευκαιρία με τον Κόντε στο 35΄, που απέφυγε τον Αναγνωστόπουλο σε τετ α τετ αλλά δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα πριν καταλήξει άουτ. Ο Καρανίκας αποβλήθηκε από τον Αρετόπουλο στο 36΄ με απευθείας κόκκινη κάρτα, μετά από αψιμαχία με τον Σόουζα, ο οποίος τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα στην ίδια φάση, με τους Ηπειρώτες να διαμαρτύρονται για την απόφαση του Έλληνα ρέφερι.
Ο Άρης που έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα μπήκε πιο επιθετικά στο β΄ μέρος και άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα (60΄), με γκολ του Μιλούνοβιτς που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μπαργκάν. 
Ωστόσο, ο ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης που του έδωσε και την πρόκριση. Στο 72΄ ο Σολτάνι. που φόρεσε τη φανέλα του Άρη στο παρελθόν. έφερε το ματς στα ίσα, μόλις 4 λεπτά μετά την είσοδό του ως αλλαγή (68΄) στο παιχνίδι. Ο έμπειρος επιθετικός των φιλοξενούμενων ξέφυγε με έξυπνη κίνηση στην πλάτη της «κιτρινόμαυρης» άμυνας μετά από εξαιρετική μπαλιά-ασίστ του Μπέριου και πλάσαρε στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Αναγνωστόπουλου που δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.
Στη συνέχεια και μέχρι το σφύριγμα της λήξης ο Άρης πίεσε αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ που θα του έδινε ξανά το προβάδισμα και την πρόκριση, με την ομάδα του Δημήτρη Σπανού να γνωρίζει τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του θεσμού.
Συνθέσεις:
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Τσουμάνης, Σόουζα, Μαραγκός (83' Καπνίδης), Νίκιτς (76' Πλατέλλας), Παυλίδης, Λώττας (46' Στεφάνοβιτς), Μπαργκάν, Κάσσος, Μιλούνοβιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Μανθάτης (68' Σολτάνι), Χαλκιαδάκης (70' Γιάκος), Καρανίκας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Βιδάλ (41' Ναδάλες), Πέδρο Κόντε, Κοζορώνης, Γαρουφαλιάς.
Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:
1. ΠΑΣ Γιάννινα 5
2. Πανιώνιος 4
3. Άρης 4
4. Παναιγιάλειος 0
* Ο Παναιγιάλειος υποδέχεται τον Πανιώνιο την Πέμπτη (30/11, 17.15).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου