Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Το πολιτικό momentum της Φώφης Γεννηματά

Αποτελέσματα εκλογές Κεντροαριστερά: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής Αποφασισμένη να διατηρήσει το πολιτικό “momentum” της συγκεκριμένης στιγμής και να αξιοποιήσει στο έπακρο την εντολή που της έδωσαν οι 211.000 ψηφοφόροι είναι η Φώφη Γεννηματά η οποία προχωρά πολύ προσεκτικά στα επόμενα βήματα του σχεδιασμού του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της
κεντροαριστεράς.
Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει η ευνοϊκή «συγκυρία» στον πολιτικό χρόνο και γι αυτό το λόγο θέλει να την αξιοποιήσει προς όφελος του νέου φορέα.
Μέσω συνεργατών της στέλνει ηχηρό μήνυμα λέγοντας πως δεν πρόκειται να δώσει βήμα σε νέες εσωκομματικέ γκρίνιες, ούτε να ανεχθεί από οποιονδήποτε, επιστροφή στο παρελθόν με ότι αυτό συνεπάγεται. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν συνεργάτες της, η επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα, θα προχωρήσει με το βλέμμα μπροστά και όχι κοιτάζοντας πίσω σε καταστάσεις που είχε ως αποτέλεσμα να μειώσουν την παράταξη και τη δυναμική της παράταξης. «Ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει συνεχώς για εσωκομματικές γκρίνιες που πλήγωσαν την παράταξη και το μήνυμα που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας, τα μέλη και οι φίλοι του νέου φορέα ήταν πολύ καθαρό: Προχωρήστε μπροστά με ανατροπές στις αντιλήψεις και τους συσχετισμούς».
Έτσι λοιπόν, έχοντας αυτό το μήνυμα ως πρώτη προτεραιότητα, η κυρία Γεννηματά το επόμενο διάστημα θα καλέσει όλους τους υποψηφίους που έδωσε μαζί τους τη μάχη των εκλογών για να συζητήσουν το σχέδιο δημιουργίας του νέου ενιαίου φορέα και πως αυτός θα φτάσει μέχρι το ιδρυτικό του συνέδριο. Σύμφωνα με συνεργάτες της, η ίδια δεν πρόκειται να κάνει διαπραγματεύσεις ή συμφωνίες με κανέναν από τους συνυποψήφιους της για το ποιοι θα μετέχουν στα κομματικά όργανα που θα δημιουργηθούν ενόψει του συνεδρίου. Θα ζητήσει από όλους ονόματα στελεχών χωρίς όμως να λάβει υπόψη της τι ποσοστό εκπροσωπεί ο ένας υποψήφιος, ή ο άλλος. Ποιος είναι δεύτερος, τρίτος ή τέταρτος κ.ο.κ. «Η προσπάθεια» λένε «είναι κοινή για όλους και επομένως δεν έχει να κάνει με αριθμητικούς συσχετισμούς. Οι πολίτες θέλουν να είμαστε όλοι μαζί με διαφάνεια και όχι πισωγυρίσματα» αναφέρουν στελέχη που απηχούν τις απόψεις της.
Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ θα προχωρήσει με διαδικασίες που θα είναι ανοικτές σε όλους και με γρήγορους και σταθερούς ρυθμούς θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της σε ότι αφορά τα κομματικά όργανα του νέου ενιαίου φορέα, όχι μετά από διαπραγματεύσεις αλλά μετά από
συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους. Θα δημιουργηθεί εκτός της επιτροπή συνεδρίου και μια δεύτερη επιτροπή ίσως πενταμελής που θα έχει την ευθύνη της τήρησης των κανόνων στις διαδικασίες που θα συμφωνηθούν. Θα είναι μια επιτροπή τήρησης των διαδικασιών ανάλογη με εκείνη της επιτροπής Αλιβιζάτου, χωρίς να αποκλείεται να είναι και πάλι ο ίδιος επικεφαλής και από εκεί και πέρα ίσως και μια γραμματεία.
Για να γίνουν όλα αυτά, η πρόεδρος του ενιαίου φορέα, θα συνομιλήσει με τους προέδρους των κομμάτων και των κινήσεων που μετέχουν στην ίδια προσπάθεια, προκειμένου να καταλήξουν στις οριστικές αποφάσεις ώστε να μην χαθεί χρόνος και το πολιτικό “momentum” που δημιούργησε στην κοινωνία η εκλογή της κυρίας Γεννηματά.
Ωστόσο ο διευθυντής της προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Μανόλης Όθωνας ξεκαθαρίζει ότι οι κομματικές διαδικασίες δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσο για τη δημιουργία του νέου πολιτικού ενιαίου φορέα: «Μπροστά μας είναι ως προτεραιότητα είναι το Ιδρυτικό Συνέδριο του νέου ενιαίου φορέα. Αυτό είναι το επόμενο βήμα που στο συντομότερο δυνατόν χρόνο πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει. Αυτό δεν πρέπει να μας αποσπάσει από το πραγματικό πεδίο άσκησης της πολιτικής που είναι τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών, η πολιτική και προγραμματική μας παρέμβαση, ο αντιπολιτευτικός μας ρόλος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι διαδικασίες δεν είναι αυτοσκοπός όση δυναμική και αν προσδίδουν στον ευρύτερο χώρο. Είναι το μέσον για να εκπληρωθεί ο στόχος να είμαστε χρήσιμοι στη χώρα και τους πολίτες ως ισχυρό, πρωταγωνιστικός παράγοντας στην πολιτική ζωή. Πρέπει λοιπόν να συνδυάσουμε τις σημαντικές εσωτερικές μας διαδικασίες και μια σειρά εξωστρεφών πρωτοβουλιών, πολιτικών, προγραμματικών, αντιπολιτευτικών» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική του συνέντευξή του.


Πηγη the caller .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου