Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Bασίλης Κεγκέρογλου «Η Γεννηματά έχει ισχυρή λαϊκή εντολή, που δεν μπαίνει σε παζάρια»

Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλησ γκεγκερογλουΟ γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντά μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις αιτιάσεις για το όνομα ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ του νέου προοδευτικού φορέα, τονίζοντας ότι «η εντολή από 212.000 πολίτες, που κάποιοι την ξεχνούν, είναι
επιτέλους να ζυμώσουμε και όχι να κοσκινίζουμε δέκα και βάλε, μέρες».
Επισημαίνει ότι η εκλογή της κ. Γεννηματά «δε μπορεί να μπαίνει σε παζάρια οποιουδήποτε τύπου» ενώ υποστηρίζει ότι μόλις συγκροτηθούν τα συλλογικά όργανα, αυτά θα αποφασίζουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.
«Το πολιτικό μας σχέδιο για αλλαγή Κυβέρνησης και πολιτικής, στοχεύει στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την αποτροπή της δεξιάς παλινόρθωσης, με την ανάδειξη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, σε πρωταγωνιστικό ρόλο», υπογραμμίζει ο κ. Κεγκέρογλου.
Για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, υπογραμμίζει ότι χάρη στη δυναμική παρέμβαση της ΔΗΣΥ, απετράπη η εμπλοκή της χώρας στη μαύρη αγορά πολεμικού υλικού, κατηγορώντας παράλληλα τη κυβέρνηση ότι επιχείρησε να παίξει σε "διπλό ταμπλό".
«Οι κκ Τσίπρας και Καμμένος είναι υποχρεωμένοι να μας πουν ποιος θα έβαζε στην τσέπη τα 150 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση των 200.000 επιπλέον βλημάτων στη μαύρη αγορά», αναφέρει.
Η συνέντευξη του κ. Κεγκέρογλου:
Βλέπουμε κ. Κεγκέρογλου να προχωρά γρήγορα η συνεργασία ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ στη Βουλή. Με τι στόχο και με ποια μορφή, αφού παραμένετε δυο χωριστά κόμματα;
«Οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες στο πλαίσιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, θα έχουν άμεση συνεργασία για τη διαμόρφωση κοινής δράσης στη Βουλή. Η εντολή των 212.000 πολιτών, είναι να προχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση και αμφισημίες στον σχηματισμό Ενιαίας Παράταξης, μέσα από μια εξελικτική διαδικασία, που ασφαλώς λαμβάνει υπ' όψη και την εντολή των προηγούμενων εθνικών εκλογών».
Πώς θα υπερβείτε τις διαφορετικές πολιτικές και προγραμματικές προσεγγίσεις;
«Το πολιτικό μας πλαίσιο είναι ευρύ και περιγράφεται από τις αποφάσεις του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το πόρισμα του διαλόγου Ποταμιού-ΔΗΣΥ. Βεβαίως, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και εκεί θα αποτυπωθεί η νέα ενιαία πολιτική και προγραμματική μας πρόταση με το Σχέδιο Ελλάδα και τις προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να βγει η Χώρα οριστικά από την κρίση και να ανοίξει ένας νέος κύκλος ευημερίας σε στέρεες βάσεις».
Η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης ανακοίνωσαν το όνομα του νέου φορέα. Κίνημα Αλλαγής. Ο τρόπος που συμφωνήθηκε και ανακοινώθηκε ενόχλησε συνοδοιπόρους σας ενισχύοντας την καχυποψία για έλλειψη συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών.
«Η Φώφη Γεννηματά έχει καθαρή και ισχυρή εντολή από τους συνιδρυτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, τους 212 χιλιάδες συμπολίτες μας, και οφείλει να την υλοποιήσει γρήγορα και με αποφασιστικότητα. Ταυτόχρονα έχει αποδειχθεί ότι είναι το πλέον συναινετικό πολιτικό πρόσωπο σ' όλη την διαδικασία συγκρότησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με απόλυτο σεβασμό στη μειοψηφία, όσο μικρή κι αν είναι.
Εδώ όμως πρόκειται για λαϊκή εντολή, που δε, μπορεί να μπαίνει σε παζάρια οποιουδήποτε τύπου. Βεβαίως, αμέσως μόλις συγκροτηθούν τα συλλογικά όργανα, αυτά θα αποφασίζουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Ήδη ανακοινώθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο το οποίο θα έχει την πολιτική ευθύνη μέχρι το συνέδριο».
Με δεδομένη την κοινή παραδοχή ότι «χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται αλλά μόνο του το ΠΑΣΟΚ δεν φτάνει», δεν προκαταλαμβάνονται οι αποφάσεις του ιδρυτικού συνεδρίου;
«Τα λογοπαίγνια έχουνε εξαντλήσει το ρόλο τους. Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε και είναι η κινητήριος δύναμη για την Δημοκρατική Συμπαράταξη και πλέον όλοι μαζί πορευόμαστε για την Ενιαία Παράταξη που θα αγκαλιάσει τους σοσιαλιστές, τους σοσιαλδημοκράτες, την ανανεωτική Αριστερά, τους προοδευτικούς κεντρώους και όλους όσους αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου και αποδέχονται τους πολιτικούς μας στόχους. Η εντολή από 212.000 πολίτες, που κάποιοι την ξεχνούν, είναι επιτέλους να ζυμώσουμε και όχι να κοσκινίζουμε δέκα και βάλε, μέρες».
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ευοίωνη προοπτική για την προοδευτική παράταξη. Πως θα τη διασφαλίσετε το επόμενο διάστημα;
«Η δυναμική που αναπτύχθηκε με τη διαδικασία εκλογής της Φώφης Γεννηματά, είναι πολύ σημαντική και αποτελεί τη βάση για τον παραπέρα σχεδιασμό μας.
Το πολιτικό μας σχέδιο για αλλαγή Κυβέρνησης και πολιτικής, στοχεύει στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την αποτροπή της δεξιάς παλινόρθωσης, με την ανάδειξη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Το προγραμματικό μας πλαίσιο με το Σχέδιο Ελλάδα, τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στη χώρα, θα αποτελέσει τη βάση του εσωπαραταξιακού διαλόγου, αλλά και του διαλόγου με τις ίδιες τις κοινωνικές δυνάμεις».
Να σας ρωτήσω για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία και τον θόρυβο που έχει προκύψει για τον υπουργό Άμυνας. Πως αποτιμάται τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή;
«Η πρόεδρος με σαφήνεια και αποφασιστικότητα κατέθεσε στοιχεία και αποκάλυψε το Κυβερνητικό σχέδιο. Τα επικοινωνιακά τερτίπια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περί ηθικών πλεονεκτημάτων, είναι πλέον παρελθόν. Διπλά βιβλία, διπλή γλώσσα, διπλές δουλειές, οι πολίτες πλέον γνωρίζουν. Κυρίως όμως, με την παρέμβασή μας, απετράπη η εμπλοκή της χώρας στη μαύρη αγορά πολεμικού υλικού με την πώληση σ' αυτήν των επιπλέον 200.000 βλημάτων των διπλών βιβλίων».
ΔΗΣΥ και Ποτάμι θα ψηφίσετε να ακυρωθεί η σύμβαση όπως προτείνει τώρα η κυβέρνηση;
«Ο κ. Τσίπρας που υπογράφει την απόφαση του ΚΥΣΕΑ έκανε στροφή 180 μοιρών και προφανώς έβαλε τους δήθεν ευαίσθητους του αριστερού λόμπι να μιλήσουν για τα παιδάκια της Υεμένης, αφ' ότου όμως αποκαλύφθηκε η κομπίνα. Πριν δεν ήξερε τίποτα!
Εμείς στηρίξαμε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για απαγόρευση πωλήσεων στην Σαουδική Αραβία, σε αντίθεση με τη ΝΔ που πάλι, όπως στην Διάσκεψη των Προέδρων είχε περίεργη συμπεριφορά.
Είμαστε εναντίον της κομπίνας, ότι όνομα και αν αυτή φέρει, αλλά οι κκ Τσίπρας και Καμμένος είναι υποχρεωμένοι να μας πουν ποιος θα έβαζε στην τσέπη τα 150 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση των 200.000 επιπλέον βλημάτων στη μαύρη αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου