Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΤΖΙΑ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

Αποτέλεσμα εικόνας για γιάννης μαγκριώτηςΚοτζιάς: "Εντός Φεβρουαρίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει Σύμφωνο στους διαπραγματευτές και τη γείτονα χώρα, που θα περιλαμβάνει όλα τα ζητήματα του ονόματος, του αλυτρωτισμού και του συντάγματος".
Εάν αυτά που είπε ο Κοτζιάς, σήμερα στη μεταμεσονύκτια εκπομπή της ΕΡΤ1, τα εννοεί, τότε έχω να παρατηρήσω:

1. Έχει αλλάξει ριζικά τη θέση του από την πρώτη συνέντευξή του στην ίδια εκπομπή της ΕΡΤ1, πριν από περίπου ένα μήνα, όταν μας πληροφόρησε ξαφνικά ότι το πρόβλημα με τα Σκόπια είναι μόνο ονοματολογικό και ότι είναι κοντά σε συμφωνία με τη FYROM με σύνθετη ονομασία και γεωγραφικό προσδιορισμό μπροστά από τη λέξη Μακεδονία, όπως είχε προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στο Βουκουρέστι το 2008 και η άλλη πλευρά το είχε απορρίψει τότε.
2. Μια τέτοια συμφωνία δεν πρόκειται να τη δεχθεί κανένα κόμμα στα Σκόπια.
3. Ο Καμμένος το γνώριζε από την προηγούμενη σύσκεψη στου Μαξίμου, για αυτό δήλωνε ότι δεν θα δεχθεί όνομα με τη λέξη Μακεδονία και ότι έχει εμπιστοσύνη στον Κοτζιά, παρότι αυτός, πριν από τον Καμμένο, δήλωνε ότι προτείνει σύνθετη ονομασία με τη λέξη Μακεδονία.
4. Η σημερινή θέση του Κοτζιά, εάν είναι πακέτο και όχι α λα καρτ, μπορεί να είναι και θέση όλων των δημοκρατικών κομμάτων.
5. Η ριζική στροφή της κυβέρνησης οφείλεται στις δημοσκοπήσεις, στη δυναμική του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και την αφύπνιση της αντιπολίτευσης, μετά την πρώτη αμηχανία.
6. Στην ίδια συνέντευξη ο Κοτζιάς δήλωσε ότι είμαστε κοντά σε συνολική συμφωνία με την Αλβανία.
Νομίζω ότι η δήλωση αυτή είναι ανάλογη με την πρώτη δήλωσή του για τα Σκόπια.
Οι απαντήσεις σε δύο μόνο ερωτήματα μπορούν να αποδείξουν την ουσία ή μη αυτής της δήλωσης:
• Η συμφωνία για την ΑΟΖ είναι ίδια με τη συμφωνία του 2009 των δύο χωρών που ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, μετά από προσφυγή του τότε αρχηγού της αντιπολίτευσης στην Αλβανία και σημερινού πρωθυπουργού;
• Η άρση του εμπολέμου μεταξύ των δύο χωρών τι νέα δεδομένα θα φέρει στο θέμα των περιουσιών που διεκδικούν οι Αλβανοί στην Ελλάδα, όπως και στο θέμα των "Τσάμηδων";
Επειδή όλα αυτά είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά, να βάλουμε και λίγο χιούμορ.
Σαν χορηγίες του μπαρμπα-Σαμ μου φαίνονται, εκείνη η στρατηγική σχέση με τη Ρωσία που θα μας αγόραζε χρέος για να φύγουμε από τα νύχια του ΔΝΤ και των τοκογλύφων και θα έκανε και επενδύσεις, τι έγινε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου