Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣΤο συνέδριο ολοκληρώθηκε με την καθολική, σχεδον, συμφωνία, στις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά και του Πολιτικού Συμβουλίου των έξι.
Τέτοια συμφωνία δεν υπήρξε στον χώρο μας ούτε στις καλύτερες στιγμές του ΠΑΣΟΚ, από την ημέρα της ίδρυσής του.
Το παράδοξο οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους:

-Στην απαίτηση της πλειοψηφίας των υποστηρικτών του χώρου να παραμεριστούν οι ακραίοι εγωισμοί των ηγεσιών των κομμάτων και των ομάδων τού χώρου, που συνέβαλαν στην απαξίωσή του τα προηγούμενα χρόνια.
-Στην ωριμότητα πού έδειξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.
Για το αποτέλεσμα της προσπάθειας νιώθω, ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί με πολλούς άλλους φίλους, με την πρωτοβουλία μας "Νεα σοσιαλδημοκρατία" απο τον Απρίλιο τού 2015, αυτό ουσιαστικά προτείναμε, αλλά δεν εισακουστήκαμε.
Πιστεύω, ότι αν τότε γινόταν αποδεκτή η πρότασή μας, η ανασύνθεση του χώρου τού Μεταρρυθμιστικού Κέντρου και της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας θα είχε προχωρήσει αποφασιστικά και το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτέμβρη του 2015 θα ήταν διαφορετικά και φυσικά πολύ καλύτερη η πορεία της χώρας.
Η συνέχεια θα είναι δύσκολη, αν δεν προχωρήσει η εμβάθυνση των προγραμματικών θέσεων και η ενοποίηση του πολιτικού μας χώρου.
Η συνεργασία των κομμάτων και των στελεχών του χώρου είναι σημαντική, αυτό όμως που θα δικαιώσει το πρώτο βήμα είναι η υποστήριξή του από μεγάλο μέρος των πολιτών.
Για να γίνει αυτό θέλει πολύ δουλειά και σοβαρότητα, θελει προτάσεις και σχέδιο για την εθνική συνεννόηση, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
Δύσκολα όλα αυτά μαζί, όταν η κρίση έχει πλήξει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας και ειδικά τους νέους και ο ορίζοντας εξόδου δεν είναι ορατός.
Ακόμη χειρότερα, όταν κυβέρνηση και ΝΔ πρωτίστως επιδιώκουν την πόλωση και τον διχασμό, μέχρι εξόντωσης του αντιπάλου, χωρίς να βλέπουν ότι αυτό είναι καταστροφικό για την χώρα.
Το συνέδριο έδειξε και οι ομιλίες του Δραγασάκη και του Μητσοτάκη επιβεβαίωσαν, οτι το ΠΑΣΟΚ και ο ευρύτερος πολιτικός μας χώρος δεν είναι πλέον ο "βολικός τους βάρβαρος", ούτε φυσικά το "βολικό τους συμπλήρωμα" στα κομματικά τους σχέδια.
Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να γίνει ισότιμος συνομιλητής, πρώτα τής κοινωνίας και μετά των κομμάτων.
Αυτό επιβάλλει το συμφέρον της χώρας και των πολιτών.
Αυτό είναι το δύσκολο, αλλά αναγκαίο δικό μας έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου