Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Διεργασίες στο παρασκήνιο για έναν νέο φορέα στα δεξιά της ΝΔ

diergasies-sto-paraskinio-gia-enan-neo-forea-sta-deksia-tis-ndΈντονες διεργασίες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ πολιτικών που προέρχονται από τη κεντροδεξιά παράταξη, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε πλήρη εξέλιξη με στόχο την δημιουργία ενός πολιτικού φορέα
στα δεξιά της ΝΔ.
Στον χορό των ζυμώσεων έχει μπει για τα καλά ο Πάνος Καμμένος που βλέπει δημοσκοπικά του ΑΝΕΛ να μην μπορούν να πιάσουν το όριο του 3% για την είσοδο στην βουλή ενώ παράλληλα αντιλαμβάνονται πως ολοκληρώνεται και η συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και αναζητούν πλέον άλλους συμμάχους.
Από την άλλη πλευρά το φιλελεύθερο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στελέχη της πρώην εκσυγχρονιστικής πτέρυγας σε συνδυασμό με την αμφιταλαντευόμενη στρατηγική που ακολουθείται στα εθνικά θέματα, έχει ανοίξει την όρεξη σε πολιτικούς που προέρχονται από τη ΝΔ να σκέφτονται το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν νέο πολιτικό φορέα.

Ο Καμμένος, η Παπακώστα και ο Φαήλος

Η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και την Κατερίνα Παπακώστα πυροδότησε νέα σενάρια, με τον Πάνο Καμμένο να μιλά με ιδιαιτέρως θερμά λόγια τόσο για τον πρόεδρο της «Νέας Δεξιάς» όσο και για την επικεφαλής του νεοσύστατου πολιτικού φορέα «Ν.Ε.Ο». Μάλιστα τόσο Φαήλος Κρανιδιώτης όσο και η Κατερίνα Παπακώστα στις δηλώσεις τους τόνισαν ότι θα πρέπει στα εθνικά ζητήματα να υπάρχει εθνική ομοψυχία και ενότητα αφήνοντας αιχμές εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ήταν εκείνος που τους διέγραψε από τη ΝΔ, για διαφορετικό λόγο τον κάθε ένα.
Ιδιαιτέρως καλές σχέσεις με τις Κατερίνα Παπακώστα έχει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. Μάλιστα οι δύο πολιτικοί συναντώνται τακτικά και ανταλλάσσουν απόψεις για την πολιτική κατάσταση της χώρας, υποστηρίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την τακτική που ακολουθεί έχει αφήσει κενό στο «κοινωνικό κέντρο» όπως το χαρακτηρίζουν. Μάλιστα ο ίδιος σε ανάρτηση του στα social media χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε η Κατερίνα Παπακώστα με τον Πάνο Καμμένο «εξαιρετικής σημασίας» και πρόσθεσε «Είμαστε πάντα με την καρδιά αφοσιωμένοι στην πατρίδα. Είμαστε υπερήφανοι για τις ένοπλες δυνάμεις και τα στελέχη τους. Το εθνικό συμφέρον είναι για μας πάνω από οτιδήποτε άλλο».

Η επανεμφάνιση Καρατζαφέρη, άνοδος Βελόπουλου και ο Μπαλτάκος με τον Φράγκο

Με το που ήρθε στην επικαιρότητα το Σκοπιανό, εμφανίστηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και το ΛΑ.ΟΣ ο οποίος δηλώνει πως θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν. Ωστόσο ένα ακόμη πρόσωπο που προέρχεται από το κόμμα του ο Κυριάκος Βελόπουλος με την «Ελληνική Λύση» έχει υψηλότερα δημοσκοπικά ποσοστά καθώς έφτασε το 1,5% σύμφωνα με την μέτρηση της Pulse σε αντίθεση με το ΛΑ.Ο.Σ που συγκεντρώνει το 1%. Σε όλα τα παραπάνω ονόματα θα πρέπει να προστεθεί ο Τάκης Μπαλτάκος που επιχείρησε στο παρελθόν να κάνει κόμμα μαζί με τον Βασίλη Καπερνάρο αλλά τελικά ο «γάμος» χάλασε την τελευταία στιγμή, αλλά και ο στρατηγός ε.α Φραγκούλης Φράγκος που έχει αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Τα «αγκάθια» για την συνεργασία

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα πολιτικά πρόσωπα που προαναφέραμε μπορεί να προέρχονται από τη ΝΔ – εκτός του Κυριάκου Βελόπουλου – αλλά ανήκαν και ορισμένοι εξ αυτών ανήκουν ακόμα σε διαφορετικά «γαλάζια» στρατόπεδα. Ο Πάνος Καμμένος, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Ευάγγελός Αντώναρος στηρίζουν την καραμανλική πτέρυγα. Από την άλλη πλευρά, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Τάκης Μπαλτάκος και ο Φραγκούλης Φράγκος συνεργάστηκαν στενά με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή όπως και με τον Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο συγκρούστηκε για την μεταγραφή στη ΝΔ του Άδωνη Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πως δύσκολα θα μπορέσουν όλοι μαζί να συνεργαστούν καθώς υπάρχουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές οι οποίες είναι σχεδόν απίθανο να γεφυρωθούν.

Συνεργασία Καμμένου – Γκλέτσου

Μέσα σε αυτό το κλίμα εμφανίστηκε και ο Απόστολος Γκλέτσος με την κόμμα «τελεία» οποίος τις εορτές του Πάσχα εμφανίστηκε μαζί με τον Πάνο Καμμένο στο στρατόπεδο στις Οινούσσες και εκεί φαίνεται πως έκλεισε η συνεργασία του με το κόμμα των ΑΝΕΛ. Παράλληλα οι συναντήσεις στο παρασκήνιο δίνουν και παίρνουν «Μόλις προ ολίγου ολοκλήρωσα μια μεγάλη σειρά επαφών, συναντήσεων και συζητήσεων προβληματισμού. Τελευταία ουσιαστική και σε βάθος συνάντηση ( για μια ακόμη φορά) με το Νίκο Καραχάλιο» ανακοίνωσε μέσω FB ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Δεν εφησυχάζουν στη ΝΔ

Στη ΝΔ παρακολουθούν τις εξελίξεις, ενημερώνονται για όλες τις διεργασίες που γίνονται αλλά δεν ανησυχούν. Η συσπείρωση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χτυπήσει ταβάνι ξεπερνώντας το 80%, ωστόσο οι κινήσει που γίνονται στα δεξιά του κόμματος, κάνουν δύσκολο το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανοιχτεί προς τους ψηφοφόρους του παραδοσιακού κέντρου με στόχο την διεύρυνση της εκλογικής βάσης που έχει ανάγκη η ΝΔ προκειμένου να διεκδικήσει την αυτοδυναμία. Οι «γαλάζιοι» βουλευτές εμφανίζονται ενωμένοι απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, υποστηρίζουν με κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένα «κενό» στα δεξιά της ΝΔ.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου