Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Ο ΟΦΗ έσπασε το αήττητο του Άρη και πήρε προβάδισμα για την πρωτιά

undefined
Την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα υπέστη ο Άρης, χάνοντας με 2-0 από τον ΟΦΗ στο γήπεδο "Γεντί Κουλέ" του Ηρακλείου της Κρήτης.Με γκολ των Μάνου (45΄) και Βουό (48΄) στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του δεύτερου
μέρους, οι κρητικοί πήραν τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής της 25ης αγωνιστικής της Football League.

Έτσι, ο ΟΦΗ βρίσκεται πλέον μόνος του στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας τους "κιτρινόμαυρους" τρεις βαθμούς πίσω του και παίρνοντας προβάδισμα για την κατάκτηση της πρωτιάς.
Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού είχε ευκαιρίες για γκολ και πριν ανοίξει το σκορ στο παιχνίδι, ώστε να προηγηθεί εκείνη, όπως επίσης και στο δεύτερο 45λεπτο που απείλησε σε ορισμένες φάσεις. Ωστόσο, η εκτελεστική ικανότητα των παικτών του ΟΦΗ, που διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα φέτος, μέτρησε περισσότερο στο ματς. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα.
Μετά το σφύριγμα της λήξης οι κρητικοί πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη μαζί με τους φιλάθλους τους που σχεδόν γέμισαν τις κερκίδες του γηπέδου "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης" δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης δικαιούται να διαμαρτύρεται για μία φάση που θα μπορούσε να τον ξαναβάλει στο παιχνίδι πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Στο 59ο λεπτό ο διαιτητής Ρατσιάτος, ο οποίος ούτως ή άλλως έκανε αρκετά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, μπέρδεψε τους πάντες. Ο Πασάς σκόραρε με σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά είχε προηγηθεί σφύριγμα για φάουλ υπέρ του Άρη από τον Ρατσιάτο, σε φάση στην οποία θα έπρεπε να αφήσει το πλεονέκτημα. Στη συνέχεια έδειξε σέντρα για να αλλάξει και πάλι η απόφασή του καταλογίζοντας φάουλ υπέρ του Άρη.
Στα αξιοσημείωτο το ότι ο Δημήτρης Μάνος έφτασε τα 19 γκολ σε 20 ματς, ενώ το άλλο τέρμα το σημείωσε ο Πατρίκ Βουό, ο οποίος στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο διεκδικήθηκε από τον Άρη, πριν υπογράψει στον ΟΦΗ.
Αυτή για τον ΟΦΗ ήταν η 12η διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα. Τελευταία φορά που έχασε ήταν στις 28 Ιανουαρίου, στο Αλκαζάρ από τον Απόλλωνα Λάρισας. Από τότε έγιναν οι 12 νίκες, στις δέκα εκ των οποίων οι Ηρακλειώτες κράτησαν το μηδέν στην άμυνα. Ούτε ο ΟΦΗ ούτε και ο Άρης θα χάσουν την άνοδο στη Super League, αφού είναι μακράν οι καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Ο Άρης ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 24 αγώνες πρωταθλήματος.
Συνθέσεις:
ΟΦΗ(Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Νάστος, Λεάλ(55’ Πουρτουλίδης), Βουό, Μάνος, Κομεσίδης, Μπολάκης, Μαχαίρας, Κουτσιανικούλης(84’ Ντίνας), Ποτουρίδης(64’ Βαφέας)
ΑΡΗΣ(Σπανός): Αναγωστόπουλος, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Σόουζα, Μουμίν, Ιντζόγλου, Κάσσος(52’ Μπαργκάν), Πλατέλλας, Ντούνης(52’ Πασάς), Διαμαντόπουλος, Τζανακάκης(82’ Μπούρμπος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου