Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Η Κεντροαριστερά απέκτησε τη δική της εκπομπή στο Facebook

Κεντροαριστερά, Facebook,kentroaristera, FacebookΈναν πρωτότυπο και σύγχρονο τρόπο για την προβολή των θέσεων της Κεντροαριστεράς εγκαινίασε, μέσω του Facebook, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και γνωστός γκατζετάκιας, Μάνος Επιτροπάκης.


Δημιούργησε μια αυτοσχέδια εκπομπή, την οποία έχουν την ευκαιρία να βλέπουν οι χρήστες του facebook, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Το στούντιο είναι ψηφιακό, με χρήση green screen, και όλα τα έχει φτιάξει από μόνος του. Από την μίξη του ήχου, το στήσιμο μικροφώνων, κάμερας, φωτισμό, μέχρι τα γραφικά στοιχεία που περνάνε στην οθόνη.



Σκοπός της εκπομπής που γίνεται προς το παρόν μέσω Facebook Live - αργότερα θα γίνεται ταυτόχρονα και στο YouTube - είναι να υπάρχει μια πολιτική εκπομπή επιπέδου, με καλεσμένους εκείνους που βλέπουμε καθημερινά στα Social Media μέσα από τις αναρτήσεις τους, να μεταφέρεται ο ιδιαίτερος παλμός του μέσου και σε τηλεοπτική και κυρίως ΖΩΝΤΑΝΗ μορφή, και πολιτικά να εκφράσει κυρίως αυτό που ονομάζουμε Κεντρώο, Προοδευτικό, Ευρωπαϊκό χώρο.

Μέχρι στιγμής έχουν περάσει από την εκπομπή γνωστά σε όλους πρόσωπα του χώρου, με δράση στα Social Media. Ο Παναγιώτης ο Κωστούλας, ο Παύλος Αθανασόπουλος, ο Θανάσης Χειμωνάς, ο Γιάννης Κουτσούκος, ενώ λαμβάνουν χώρα και τηλεφωνικές συμμετοχές, όπως ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουτσομύτης, ο Γιώργος Τράπαλης, κ.α, ενώ έχουν βγει στον αέρα και "τηλεθεατές" για να υπάρχει και πιο άμεση εμπλοκή του κοινού!

Στην εκπομπή μάλιστα της Παρασκευής, καλεσμένος στο στούντιο ήταν ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ κ. Ανδρέας Πανταζόπουλος.

Είναι εντυπωσιακό πως η εκπομπή έχει χιλιάδες προβολές μέχρι στιγμής, και καθιερώνεται, χάρη στις κοινοποιήσεις που κάνουν στους τοίχους τους οι φίλοι τηλεθεατές και απ ότι φαίνεται η εκπομπή ήρθε για να μείνει. Όπως μάλιστα επισημαίνουν στελέχη του χώρου, ήταν κάτι που έλλειπε. Ο χώρος της Δημοκρατικής Παράταξης ήταν επικοινωνιακά απομονωμένος και πολλοί υποστηρίζουν ότι χρειαζόταν μια δική του εκπομπή.

Η εκπομπή όμως φιλοδοξεί να φιλοξενήσει και πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, και ήδη έχουν αποδεχθεί την πρότασή μου πολλά στελέχη του χώρου της κεντροαριστεράς, ενώ πολύ σύντομα θα δώσουν τα παρών και πρόσωπα από την ευρύτερη ευρωπαϊκή παράταξη.

Την εκπομπή μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει από σελίδα στο Facebook  αλλά και σε μαγνητοσκόπηση, στο κανάλι, στο YouTube στον σύνδεσμο, όπου υπάρχει αρχείο των εκπομπών 


*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Στο Καρφί», 25/05/2018 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου