Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Δ. Θεσσαλονίκης: Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη "Εντάξει" o Μάκης Κυριζίδης

Την ανεξαρτηοποίηση του από την παράταξη "Εντάξει" του Σταύρου Καλαφάτη, ανακοίνωσε πριν από λίγο από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονλίκης, ο δημοτικός σύμβουλος, Μάκης Κυριζίδης, ο οποίος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο κ. Κυριζίδης θα συνεχίζει να ασκεί με τον ίδιο ζήλο αντιπολίτευση στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι πλέον αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αλλά απλό μέλος.
Να σημειωθεί πως ο Μάκης Κυριζίδης ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις 4 Ιουνίου και θεωρούνταν μέχρι και σήμερα, από τους “Εντάξει” ξένο σώμα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Πριν από περίπου 15 ημέρες εξέφρασα δημοσίως την πρόθεσή μου να ηγηθώ της ομάδος “Θεσσαλονίκη Θετικά” με στόχο την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου Θεσσαλονίκης στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Πρόθεση μας να παρουσιάσουμε ένα άμεσα υλοποιήσιμο και κοστολογημένο πρόγραμμα στους συμπολίτες μας και να μεταφέρουμε το δημόσιο διάλογο στην καρδιά της αυτοδιοίκησης, στις ανάγκες της Θεσσαλονίκης την περίοδο 2020 – 2025. Βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας και της σκέψης μας είναι να μιλήσουμε και να δράσουμε θετικά για την πόλη, τις προοπτικές και τους ανθρώπους της.
Τις τελευταίες ημέρες, δημόσια είτε δια συνεντεύξεων είτε δια δηλώσεων σε κοινωνικά δίκτυα, τόσο ο επικεφαλής των Εντάξει όσο και στελέχη της παρατάξεως, επαναλαμβάνουν ότι έχω θέσει εαυτόν εκτός ομάδος, ότι δεν αποτελώ μέρος των Εντάξει και ότι οδηγήθηκα σε σοβαρό παράπτωμα. Σέβομαι απολύτως τις δημόσιες δηλώσεις του, αν και δεν κατανοώ τι ακριβώς υπερασπίζονται. Όμως δεν προβαίνουν σύμφωνα με το άρθρο 94 παρ. 5 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και του άρθρου 66 παρ. 5 του Νόμου 3852/2010 στην διαγραφή μου, προφανώς διότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτής, ήτοι σύμφωνη γνώμη των 2/3 των μελών της παρατάξεως και κυρίως αιτιολογημένη απόφαση.
Επειδή πρόθεσή μας και η δημιουργία της ομάδος, αφορά τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Επειδή η στόχευση μας είναι σε θετική αυτοδιοικητική ρητορική και επιχειρηματολογία δεν δύναται να αλλάξει.
Επειδή επιθυμώ να διευκολύνω τους συναδέλφους μου και να σταματήσω τον αρνητισμό που δεν βοηθά κανέναν, κυρίως την πόλη.
Σας δηλώνω α) σύμφωνα με το άρθρο 94 παρ. 4 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 4 του Καλλικράτη ν. 3852/2010, ότι ανεξαρτητοποιούμαι από την παράταξη των Εντάξει. 
β) σας ενημερώνω ότι θα συνεχίσω τους μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, να ασκώ στοιχειοθετημένα τα αντιπολιτευτικά μου καθήκοντα με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση. Απέναντι σε μια Διοίκηση που κατά την γνώμη μου έχει αποτύχει σε όλες σχεδόν τις αυτοδιοικητικές της αρμοδιότητες και δρα μονάχα με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, τρέφοντας με προκλήσεις την αυταρέσκειά της.
γ) Ενημερώνω τους συναδέλφους δεν δύναμαι πλέον να διατελώ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αλλά απλό μέλος της σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 66 παρ. 5 του Καλλικράτη (ν. 3852/2010).
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου