Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Φοιτητικό επίδομα 2018 : Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για τα 1.000 ευρώ

Μέχρι αύριο Τρίτη 31 Ιουλίου θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ.Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
ανακοινώνει ότι η πλατφόρμα stegastiko.minedu.gov.gr θα παραμείνει ενεργή έως τις 31 Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, ακαδημαϊκού έτους 2017 – 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση ή να οριστικοποιήσουν την αίτηση που αποθήκευσαν προσωρινά, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://stegastiko.minedu.gov.gr/.
Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).
Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.
Οι όροι
Οι αιτήσεις για το επίδομα γίνονται στην ιστοσελίδα stegastiko.minedu.gov.gr και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πριν ξεκινήσουν διαδικασίες θα πρέπει να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2017. Τι πρέπει να γνωρίζουν:
-Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, πέραν του ενός.
-Ο φοιτητής πρέπει να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του σε άλλη πόλη από τον τόπο κατοικίας του, στην οποία ο ίδιος ή οι γονείς του δεν έχουν κάποιο σπίτι στο όνομά τους.
-Η μίσθωση του σπιτιού θα πρέπει να είναι σε ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες εντός του ακαδημαϊκού έτους για το οποίο αιτείται το επίδομα. Ως μίσθωση θεωρείται και η διαμονή σε πανσιόν ή ξενοδοχείο, εξάμηνης τουλάχιστον διάρκειας.
-Οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος δεν πρέπει να είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα διακόσια (200) τ.μ. αθροιστικά, με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των 3.000 κατοίκων.
-Ο φοιτητής πρέπει να έχει εξεταστεί επιτυχώς στα μισά μαθήματα του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους για το οποίο αιτείται το επίδομα. Συνολικός αριθμός μαθημάτων θεωρείται ο προβλεπόμενος στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.Το κριτήριο αυτό δεν ισχύει για τους πρωτοετείς φοιτητές.
-Το επίδομα χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών της αντίστοιχης σχολής ή τμήματος, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας τους συνυπολογιζομένου του χρόνου κατά τον οποίο έλαβαν το επίδομα στη διάρκεια σπουδών τους σε άλλο τμήμα ή σχολή.
Μία οικογένεια μπορεί να διεκδικήσει για όλα τα παιδιά-φοιτητές της το επίδομα, καθώς αυτό χορηγείται σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές μιας οικογένειας, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι παραπάνω προϋποθέσεις.

-Η ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται από τον ίδιο το φοιτητή εφόσον είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας και ΑΦΜ.
Ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική του δήλωση τα παρακάτω στοιχεία:
• τον αριθμό της ακαδημαϊκής του ταυτότητας
• τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του ιδίου, του/της συζύγου και του φοιτητή εάν δικαιούχος είναι ο γονέας ή μόνο τον ΑΦΜ του ιδίου στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής (σύμφωνα με το άρθρο 2 ΚΥΑ)
• τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου
• τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ).
Η οριστική υποβολή της αίτησης ενέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου ότι τα δηλωθέντα από αυτόν στοιχεία που υπόκεινται σε επεξεργασία είναι αληθή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου