Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Στις 20/7 η εξόφληση βιολογικών λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΠΕΚΕΠΕ«Σήμερα γίνεται και το τελευταίο τσεκάρισμα των δικαιούχων και ο προγραμματισμός μας είναι οι πρώτες εντολές πληρωμής να “κοπούν” την Παρασκευή 20 Ιουλίου. Στόχος μας είναι να πληρωθούν στο σύνολό τους οι δικαιούχοι και από ότι φαίνεται όλα πάνε καλά».

Υπενθυμίζουμε ότι η εξόφληση των Βιολογικών του 2017, αρχικά είχε προγραµµατιστεί να γίνει µέσα στον Ιούνιο. Ωστόσο, το γεγονός ότι για φέτος στο εν λόγω πρόγραµµα δεν υπάρχει η περιοριστική «προθεσµία» της εξόφλησης µέχρι τις 30 Ιουνίου, έδωσε στον ΟΠΕΚΕΠΕ το «περιθώριο» να την µετακυλήσει για τις 20 Ιουλίου.
Όπως έχει ήδη γράψει το Agronews το δρόµο των πληρωµών άνοιξε η απόφαση – που δημοσιεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες – για την έγκριση πίστωσης συνολικού κονδυλίου 38,6 εκατ. ευρώ η οποία αφορά επιπλέον πόρους 13,6 εκατ. ευρώ, που θα καλύψουν το υπόλοιπου 30% στα Βιολογικά του 2017.
De minimis στη βιομηχανική ντομάτα
Να σημειωθεί τέλος ότι σύμφωνα με όσα μας έκανε γνωστά ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Αποστολάκης αύριο, Πέμπτη 19 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί και η πληρωμή των de minimis για τους παραγωγούς βιομηχανικής ντομάτας του Δομοκού για τις ζημιές που είχαν υποστεί το 2015. «Η εντολή πληρωμής δόθηκε σήμερα και αύριο θα είναι στην τράπεζα. Π΄ροκειται για 104.000 ευρώ». Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το ύψος των de minimis ορίστηκε στα 50 ευρώ ανά στρέμμα και χορηγείται ανάλογα με την έκταση της καλλιέργειας βιομηχανικής ντομάτας που έχει στην κατοχή του ο εκάστοτε δικαιούχος, όπως δηλώνεται στο ΟΣΔΕ.
Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που μπορεί να χορηγηθεί στον ίδιο δικαιούχο δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 15.000,00 ευρώ σε περίοδο τριών οικονομικών ετών υπολογιζόμενη σε κυλιόμενη βάση (2016-2018).
Δικαιούχοι είναι όσοι παραγωγοί έχουν υποβάλλει δήλωση εκμετάλλευσης-ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος χορήγησης της ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) δηλαδή για το έτος 2015. Επίσης η έδρα εκμετάλλευσής τους θα πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Δομοκού της Π.Ε. Φθιώτιδας. Οι παραγωγοί δεν πρέπει – σύμφωνα με το ΦΕΚ να έχουν λάβει «κατά το τρέχον έτος και τα δύο προηγούμενα οικονομικά έτη ενισχύσεις ήσσονος σημασίας το ύψος των οποίων, συμπεριλαμβανόμενης της χορηγούμενης με την παρούσα, υπερβαίνει το ποσό των 15.000,00 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου