Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Καταγγελία επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού: Η κυβέρνηση γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών πριν τη σύσκεψη

Σε μια σημαντική καταγγελία προχώρησε ο επικεφαλής της ομάδας των 40 ανδρών ΟΥΚ του Λιμενικού, Δ. Μπαλτάκος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους άνδρες διέσωσαν εκατοντάδες κόσμου στην παραλία
στο Μάτι. 
«Εντοπίσαμε τους πρώτους νεκρούς πριν βραδιάσει. Δεν είχε πέσει το σκοτάδι. Μάλιστα πολύ σύντομα, αφότου έπεσε το σκοτάδι, ήρθε στο χώρο και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αποβιβάστηκε στο ξενοδοχείο Ραμάντα και αφενός συντόνιζε και αφετέρου βοηθούσε τους ανθρώπους που ήταν εκεί ψυχολογικά. Οπότε ο πρώτος ο οποίος στον οποίο αναφέραμε αυτό το θέμα ήταν ο αρχηγός λίγο αφότου βράδιασε. Και λίγο αργότερα ήρθε κι ο κύριος υφυπουργός στο λιμάνι και ενημερώθηκε κι εκείνος», ανέφερε ενώ συμπλήρωσε ότι ότι ως επικεφαλής της ομάδας ενημέρωνε την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας για όσα εκτυλίσσονταν στο σημείο. 
Η άποψη της πολιτικής ηγεσίας, ωστόσο, ήταν να μη γνωστοποιηθούν οι νεκροί, ώστε να μην επιβαρυνθεί το κλίμα, κατά τα λεγόμενα του κ. Μπαλτάκου. Πράγμα που έγινε και σαφές στη σύσκεψη για την ενημέρωση του πρωθυπουργού αργότερα στο Χαλάνδρι, όπου κανείς δε μίλησε για την ύπαρξη νεκρών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου