Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Θεοδωράκης: «Προτείνω απεμπλοκή από το Κίνημα Αλλαγής, συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις και Συνέδριο τον Οκτώβρη»

Αποτέλεσμα εικόνας για Θεοδωράκης: «Προτείνω απεμπλοκή από το Κίνημα Αλλαγής, συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις και Συνέδριο τον Οκτώβρη»Ξεκάθαρα λόγο για αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής κάνει στην εισήγησή του στη Σύνοδο της ΜΕΣΥΑ ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, προτείνοντας συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις και συνέδριο τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, μιλώντας στην 8η Σύνοδο της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού, που λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής και αποφασίζει για την παραμονή ή όχι στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η απόφαση για συμμετοχή στο Νέο Φορέα ήταν δική μου, θεωρώντας ότι θα πάρουμε τα θετικά του κάθε χώρου. Σήμερα βλέπω ότι δεν έγινε. Προτείνω την απεμπλοκή από το Κίνημα Αλλαγής, συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις, συνέδριο τον Οκτώβριο και κάλεσμα επιστροφής σε όσους έφυγαν. Αφήνουμε συμμάχους που θα συνεργαστούμε στο μέλλον».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς.
Σημειώνεται, πως η συνεδρίαση, μετά το πέρας των τοποθετήσεων στελεχών του Ποταμιού θα λήξει με τη ψηφοφορία των μελών και τέλος με ανοικτή ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη το απόγευμα, όπου θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της συνεδρίασης:
- Ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη και τοποθετήσεις βουλευτών και ευρωβουλευτών
- Τοποθετήσεις στελεχών
- Ψηφοφορία πολιτικών αποφάσεων ΜΕΣΥΑ
- Ψηφοφορία για αναπληρωματικά μέλη του Προεδρείου ΜΕΣΥΑ, Επιτροπής Δεοντολογίας, Επιτροπής Οικονομικής Διαχείρισης και προσθήκη διατάξεων στον κανονισμό Επιτροπής Οικονομικής Διαχείρισης​ και​ Επιτροπής Δεοντολογίας
- Ψηφοφορία για εκλογή νέου Πολιτικού Συμβουλίου
Τη ΜΕΣΥΑ θα παρακολουθήσουν και οι γραμματείς και αναπληρωτές γραμματείς τον Τοπικών Ομάδων, καθώς και οι Συντονιστές των Τομέων Πολιτικής.
Μετά τη λήξη των διαδικασιών, θα ακολουθήσει η κεντρική πολιτική ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, στις 18:30, η οποία θα είναι ανοικτή προς το κοινό και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου