Τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων που υλοποιούνται από την Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής εμπλουτίζονται με τρεις νέες ειδικότητες, αυτές των «εφαρμογών νέων τεχνολογιών στην πρωτογενή παραγωγή», των
«δενδροκομικών καλλιεργειών» και της «χρήσης και συντήρησης γεωργικών μηχανημάτων».
Οι εγγραφές για συμμετοχή ξεκινούν τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018. Στόχος των προγραμμάτων είναι η μετάδοση νέων γνώσεων και κατάλληλων δεξιοτήτων στους εκπαιδευόμενους, ώστε να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα τους στον Επιχειρηματικό τομέα, να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά εργασίας και την ποιότητα ζωής τους. Στο χειμερινό εξάμηνο προσφέρονται οι παρακάτω ειδικότητες:
Τεχνολογία και βιοασφάλεια τροφίμων
• Ερασιτεχνική Τυροκομία
• Επαγγελματική Τυροκομία
• Γαλακτοκομία
• Περιήγηση στους αμπελώνες & στα κρασιά της Γηραιάς Ηπείρου
• Φτιάχνω το δικό μου κρασί
• Φτιάχνω τη δική μου μπύρα
• Μεσογειακό κελάρι
• Επεξεργασία & συντήρηση τροφίμων
• Επεξεργασία & τυποποίηση ελιάς και ελαιολάδου
Κτηνοτροφική παραγωγή & Τεχνολογία
Διαχείριση Αγελαδοτροφικής μονάδας
Διαχείριση Προβατοτροφικής μονάδας
Εκτροφή σαλιγκαριών
Τεχνητή σπερματέγχυση
Γεωργική Παραγωγή & Τεχνολογία
• Φτιάχνω μόνος μου φυσικά καλλυντικά Ι
• Φτιάχνω μόνος μου φυσικά καλλυντικά ΙΙ
• Μελισσοκομία
• Εφαρμογές Νέων Τεχνολογιών στην Πρωτογενή Παραγωγή-Νέο σεμινάριο
• Δενδροκομικές Καλλιέργειες-Νέο σεμινάριο
• Χρήση και Συντήρηση Γεωργικών Μηχανημάτων-Νέο σεμινάριο
Αγροτική οικονομία και διοίκηση
• Σύγχρονες τάσεις προώθησης αγροτικών προϊόντων
• Τυποποίηση και συσκευασία αγροτικών προϊόντων, δημιουργία ετικέτας και branding
• Εναλλακτικός Τουρισμός
• Αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα
Πολιτισμός, τέχνη & διατροφή
• Κεραμική αρχαρίων & προχωρημένων
• Το φαγητό στην τέχνη, η τέχνη του φαγητού
Τα μαθήματα έχουν βιωματικό χαρακτήρα και πραγματοποιούνται στο χώρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, τις εγκαταστάσεις του Perrotis College και το εκπαιδευτικό αγρόκτημα της Σχολής. Η διδακτέα ύλη αποτελείται από θεωρία και πρακτική άσκηση, με ιδιαίτερη έμφαση στην εξάσκηση σε πρακτικό επίπεδο. Τα σεμινάρια υλοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, καθημερινές ημέρες και απογευματινές ώρες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Οι εγγραφές για το χειμερινό εξάμηνο θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 21 Σεπτέμβριου 2018.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου