Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Οργή Ρωσίας κατά του Ισραήλ για την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία - Απειλεί με σκληρά αντίποινα

Αποτέλεσμα εικόνας για Οργή Ρωσίας κατά του Ισραήλ για την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία - Απειλεί με σκληρά αντίποιναΣε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Ρωσίας - Ισραήλ μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία. 
Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν IL-20 χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε στη Μεσόγειο, ανοιχτά των ακτών της Συρίας.

Αμέσως, η Ρωσία κατηγόρησε ανοιχτά το Ισραήλ πως έστειλε F-16 να κάνουν επίθεση στη Λαττάκεια και κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 15 Ρώσοι στρατιωτικοί.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαιώνει το θάνατο των 15 στρατιωτικών και κατηγορεί το Ισραήλ πως δεν ενημέρωσε εγκαίρως για την αεροπορική επιχείρηση στη Λαττάκεια και πως χρησιμοποίησε το ρωσικό αεροσκάφος όσο και μια γαλλική φρεγάτα ως «ασπίδα» απέναντι συριακή αεράμυνα!
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αναφέρει:
«Τα ισραηλινά αεροσκάφη σκοπίμως δημιούργησαν μια επικίνδυνη κατάσταση. Οι Ισραηλινοί χρησιμοποίησαν το Il-20 ως «κάλυψη» για να προστατευθούν από την αεράμυνα της Συρίας». Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος τους καταρρίφθηκε από πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύτηκε από το συριακό αμυντικό σύστημα S-200 και απειλεί με αντίποινα, κάνοντας λόγο για «εχθρικές ενέργειες».
Όπως αναφέρουν κατηγορεί το Ισραήλ πως ενημέρωσε τη Ρωσία για τις επιχειρήσεις στη Λαττάκεια ένα λεπτό πριν το χτύπημα!
Πληροφορίες: sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου