Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, Η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝΓια την 44η Επέτειο από την Ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ήταν Μία αυθεντική ιδρυτική διακήρυξη, η οποία εξέφρασε το συναίσθημα των Ελλήνων για μία ειρηνική επανάσταση και που επίσης και σήμερα είναι απαραίτητη για να αλλάξει η
Ελλάδα σελίδα.
Το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε το βασικό πυλώνα της προσπάθειας του Κινήματος Αλλαγής, σήμερα, όμως, στη νέα εποχή οφείλουμε να αλλάξουμε τη σελίδα, με όρους αξιακούς και πολιτικούς. Η εθνική ανεξαρτησία, η κοινωνική απελευθέρωση και η λαϊκή κυριαρχία είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Θα ήθελε να τα λέει τα ίδια και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα λέει ο κ. Καμμένος, ο οποίος έλεγε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο Αρχηγός της 17 Νοέμβρη.
Σήμερα, διαμορφώνουμε μία νέα πρόταση. Η Φώφη Γεννηματά θα μιλήσει σήμερα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στις 20:00 και θέλουμε όλοι οι πολίτες να έρθουν να ξαναδούν το τρένο να μπαίνει στις ράγες. Για τη νέα αλλαγή που έχει ανάγκη ο κόσμος, μπροστά στα 200 χρόνια του ελληνικού κράτους που συμπληρώνονται σε λίγα χρόνια από σήμερα.
Για την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ
Μετά από όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ, πλέον, έκανε την κ. Ζορμπά Υπουργό, την κ. Ξενογιαννακοπούλου και τον κ. Σπίρτζη και ξέχασε τα όσα έλεγε η κ. Παπακώστα. Αυτό είναι το ποίημα της συμπόρευσης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με ένα κομμάτι του 2004 – 2009.
Καταλαβαίνουμε και την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας να πουν κάποια πράγματα για το ΠΑΣΟΚ. Η ουσία του ζητήματος είναι ότι ο κόσμος ξέρει και θυμάται τι έγινε στη χώρα μέχρι το 2004, τί έκανε ο Κώστας Καραμανλής από το 2004 έως το 2009 και ποια ήταν η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας στο αντιμνημόνιο το οποίο στοίχισε στη χώρα πολλές θυσίες ακόμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει βάλει πλάτη αντί να απειλεί με κρεμάλες.
Πρέπει να κάνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκριτική για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει από εδώ και μπρος. Έχουν πάθει αφωνία για την περίοδο του Καραμανλή, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κάνει ακόμα την αυτοκριτική της και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά με την κ. Παπακώστα και με τον κ. Καμμένο.
Για την υπόθεση Φλώρου και το Νόμο Παρασκευόπουλου
Ο νόμος Παρασκευόπουλου, όπως έχει αποδεχθεί κι ο ίδιος ο κ. Παρασκευόπουλος, είναι ένας νόμος ο οποίος πρέπει να αλλάξει. Το ερώτημα είναι γιατί εδώ και 3 χρόνια που παράγει συνέπειες δεν έχει αλλάξει. Τον χαρακτήρισε, μάλιστα, ο κ. Παρασκευόπουλος, κάποιες στιγμές, προσωρινό νόμο, αυτά τα τρία χρόνια, όμως, είναι πολλά τα φαινόμενα εγκληματιών που έχουν βγει από τη φυλακή κι έχουν ξανά εγκληματίσει κι έχει στοιχίσει ζωές η δράση τους. Αυτό που συνέβη με την αλλαγή του άρθρου 110α που έκανε ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι κάτι που οδήγησε και στην αυτόματη απόλυση του κ. Φλώρου. Θέλουμε να χυθεί άπλετο φως. Η Δικαιοσύνη πρέπει να φτάσει παντού και για τους πάντες για να δούμε ποιος είναι αυτός που πλαστογράφησε, τι έκανε και πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο κι αναλόγως να το χειριστεί η δικαιοσύνη.
Πρέπει, ωστόσο, να δούμε και τη μεγάλη εικόνα. Ο συγκεκριμένος νόμος είναι ένας νόμος προβληματικός, γιατί η προστασία του πολίτη είναι κάτι που αποτελεί αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα που πρέπει να κατοχυρώνεται από την ελληνική πολιτεία. Και με τον κ. Τόσκα και με τον κ. Σκουρλέτη αλλά και νωρίτερα, αυτό ήταν κάτι που δεν ένιωθαν οι πολίτες.
Ο κ. Παρασκευόπουλος έχει παραδεχθεί και σε τηλεοπτικές εκπομπές ότι έβαλε ευνοϊκές συνθήκες για την αποφυλάκιση μίας σειράς ασθενών κι αυτό ήταν που οδήγησε στην αποφυλάκιση του Φλώρου. Αυτό για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Δεν μπορεί η χώρα να συνεχίσει να πηγαίνει σε διαφορετική κατεύθυνση, όλες οι χώρες του δυτικού κόσμου πάνε προς τη μία κατεύθυνση κι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ θέλουν να πάνε τη χώρα προς άλλη κατεύθυνση. Αυτό δε γίνεται, πρέπει να αλλάξει κι η Ελλάδα να αλλάξει πορεία. Δεν πρέπει να πάμε υπό αυτές τις συνθήκες στις βουλευτικές εκλογές, με συνθήκες δηλητηρίασης και πόλωσης. Βλέπουμε τους νέους ανθρώπους να σταματούν και να φεύγουν στο εξωτερικό, τους μεγαλύτερους ανθρώπους που πολιτικοποιήθηκαν σε άλλα χρόνια να μην παρακολουθούν το πολιτικό σύστημα και συνολικά η χώρα να βγαίνει ζημιωμένη. Ο κόσμος θα απέχει από τη σύγκρουση, θα πάμε σε εκλογές που έχουν πολύ μικρότερη συμμετοχή κι αυτό είναι κάτι που τραυματίζει τη δημοκρατία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου