Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ

Για την κατάσταση στους προσφυγικούς καταυλισμούςΗ κατάσταση στη Μόρια έχει σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι το παιδί τους, είναι το δημιούργημά τους. Ενδεικτικό είναι ότι πριν από 3 χρόνια έξω από την Αμυγδαλέζα έκαναν
διαμαρτυρίες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έλεγαν ότι όσοι είναι μέσα δεν τρώνε καλά, επειδή έτρωγαν κάθε μέρα σουβλάκια. Και μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι σήμερα δεν έχουν τουαλέτες να πάνε, ζουν υπό άθλιες συνθήκες, η εικόνα μας υπερβαίνει. Η Φώφη Γεννηματά στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές χθες έβαλε τα ζητήματα αυτά και τις ευθύνες της Κυβέρνησης. Και πρέπει να δούμε και τις ευθύνες της Ευρώπης. Είναι δεδομένη η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες λιάζονται. Δεν τους έχουν διαχωρίσει όπως προβλεπόταν και μένουν εκεί αυτή τη στιγμή 8000 και πλέον άνθρωποι, ενώ θα έπρεπε να έχει περίπου 3000 ανθρώπους. Με μία τουαλέτα ανά 50 περίπου ανθρώπους και 5 σύρτες στις γυναικείες τουαλέτες. Όλα αυτά συμβαίνουν εδώ, εντός των ελληνικών συνόρων, χωρίς να τους ενοχλεί και να κάνουν τίποτα απολύτως. Εμείς έχουμε καταθέσει πρόταση στη Βουλή, έχουμε καταθέσει προς τους Πολιτικούς Αρχηγούς και λέμε ότι εδώ και τώρα πρέπει να δούμε τα νησιά μας και τους κατοίκους τους. Γιατί κι αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο. Βλέπαμε την άνοδο της Χρυσής Αυγής, μια τυφλή σύγκρουση, ρητορική μίσους και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολύ σύντομα.
Το Politico είχε ένα δημοσίευμα πριν από 3 μέρες, όπου έλεγε ότι υπάρχουν Ευρωπαϊκές Επιτροπές οι οποίες θα αρχίσουν να ψάχνουν ακριβώς γύρω από τα χρήματα αυτά του προσφυγικού και όλα θα βγουν στον αέρα.
Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών
Ο κ. Καμμένος τα έχει πει όλα. Ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, ότι δεν θα ψηφίσει, ότι θα κάνει τα πάντα, ότι δεν θα επιτρέψει να μπει στη Βουλή το θέμα προς συζήτηση κλπ. Εν πάση περιπτώσει, υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, ότι ο κ. Τσίπρας από την πρώτη στιγμή επέλεξε να διαχειριστεί το ζήτημα με την ΠΓΔΜ με εσωτερικούς όρους. Γι’ αυτό ακριβώς, παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά του έχει πει από την αρχή να έχουμε τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν προχώρησε ποτέ στην επιβεβαίωση της Εθνικής Γραμμής η οποία είχε απαντήσει σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, φτάσαμε σε μία συμφωνία η οποία παραβιάζει τις αρχές της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και δεν διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα, τόσο στο κομμάτι για την nationality όσο ακόμα και στο κομμάτι του τρόπου με τον οποίο αναγνωρίζεται μια σλαβική γλώσσα ως μακεδονική γλώσσα. Εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αυτή τη συμφωνία, απολύτως καθαρά, είναι μία συμφωνία που δημιουργεί προβλήματα στα εθνικά μας συμφέροντα.
Διαφορετικές απόψεις γύρω από τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συζητάμε υπάρχουν. Το θέμα είναι ότι όλοι μαζί θα χαράξουμε μια πορεία και θα πορευτούμε στον ίδιο δρόμο. Είναι κάτι το οποίο είναι ξεκαθαρισμένο. Δεν θα υπάρξει κάποιος που θα διαφωνήσει και μην προσπαθούμε να βρούμε ανθρώπους οι οποίοι θα «πηδήξουν από το καράβι». Δεν υπάρχει κανένας ο όποιος σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα θα χαράξει μια προσωπική στρατηγική.
Πρέπει να δούμε την μεγάλη εικόνα κι αυτή είναι ότι η κυβέρνηση αποτελείται από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Είναι προσβλητικό για τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών, να έχουμε μία κυβέρνηση η οποία χαράσσει ένα δρόμο όπου, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή λένε ότι προχωράνε μαζί και Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο βγαίνει ο κ. Σκουρλέτης και βρίζει τον κ. Καμμένο, βγαίνουν στελέχη των ΑΝΕΛ και βρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ κοκ. Αυτό είναι κάτι το οποίο στην καθημερινότητα έχει συνέπειες. Για παράδειγμα, έχουμε στο ίδιο υπουργείο την κ. Γεροβασίλη η οποία λέει ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι υπέροχος νόμος ενώ η κυρία Παπακώστα λέει ότι πρέπει να καταργηθεί.
Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και να έχουμε ταβάνι 600 € ασφαλιστικές εισφορές κάθε μήνα.
Κυβερνούν και στο τέλος της ημέρας πρέπει να αποφασίζουν κιόλας. Και εδώ αποφασίζουν προς μία κατεύθυνση η οποία στερεί συμφέροντα από τον ελληνικό λαό. Και το ίδιο πράγμα φυσικά έχουν κάνει και σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, από τις συντάξεις μέχρι το κατεξοχήν δικό τους παιδί, δικό τους δημιούργημα, που είναι η Μόρια κι η Λέσβος.
Είχα την χαρά και την τιμή να φιλοξενηθώ στο δικό σας πάνελ παλιότερα το 2016 και το 2017 και θυμάμαι τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορούν εμάς τους «καταστροφολόγους», όταν λέγαμε ότι με το νόμο Κατρούγκαλου κόβονται συντάξεις, κόβονται συντάξεις χηρείας, υπάρχουν συνέπειες στους νέους ασφαλισμένους. Και μας έλεγαν ότι αυτά τα οποία λέμε δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, που το αναγνωρίζουν και αγωνίζονται να ανατρέψουν κάτι το οποίο στήριξαν και ψήφισαν οι ίδιοι.
Εμείς από τον περασμένο Ιούνιο έχουμε καταθέσει Πρόταση Νόμου για να καταργηθεί η μείωση των τάξεων. Δεν έχει κάνει τίποτα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και μη νομίζουνε ότι κανένας θα πειστεί από μία τυπική αναστολή.
Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να ακυρωθεί κάτι που το 2015 και το 2016 δεν ήταν απαραίτητο και προέκυψε εξαιτίας των δικών τους πολιτικών επιλογών. Είναι ο Νόμος Κατρούγκαλου κι Αχτσιόγλου αυτός που έχει προκαλέσει συνέπειες. Όσο περισσότερο το καθυστερούν, τόσο περισσότερο τους κρατούν σε αγωνία τους συνταξιούχους, αλλά και τους νέους ασφαλισμένους που από 1/1/2019 θα έχουν αυξημένες εισφορές. Εμείς λέμε  να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και να έχουμε ταβάνι 600 € ασφαλιστικές εισφορές κάθε μήνα.


Σημεία τοποθέτησης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Χ. Κούτρα και Γ. Ντσούνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου