Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Γιάννης Ραγκούσης: Εθνικά επωφελής η Συμφωνία των Πρεσπών – Την πολεμούν συμφέροντα που θυμίζουν Κολομβιανή μαφία

Ραγκούσης: Η Γεννηματά εξυπηρετεί τα εκλογικά σχέδια του Μητσοτάκη«Ήρθε η ώρα της επιλογής», είπε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση «το στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών», στο Μέγαρο Μουσικής, καλώντας άπαντες να πάρουν θέση για
«μία εθνικά επωφελή συμφωνία». Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «έχει σηκώσει ιστορικό βάρος» καθώς όπως είπε, «η συμφωνία δεν είναι ένας έντιμος συμβιβασμός διότι, με ιστορικούς όρους, δεν είναι συμβιβασμός αλλά εθνικά επωφελής». 

Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση λέγοντας ότι «ασελγούν χυδαία εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων όσοι λένε να μην λύσουμε το θέμα» και υποστήριξε ότι «το όχι στη συμφωνία θα προκαλούσε εθνική βλάβη». Εξάλλου, ο ίδιος μίλησε με σκληρά λόγια για όσους πολεμούν τη συμφωνία, παρομοιάζοντας τα συμφέροντα που βρίσκονται από πίσω με «κολομβιανή μαφία». 

Δεν δίστασε να μιλήσει για «εσωκομματικό πραξικόπημα στο ΚΙΝΑΛ», κατηγορώντας την Φώφη Γεννηματά ότι «κατήργησε το καθοδηγητικό όργανο του κόμματος», αναφερόμενος στη διαφορετική άποψη που φέρεται να εξέφρασαν τα περισσότερα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει το κόμμα απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Συν τοις άλλοις, μίλησε για ένα διχαστικό, εμφυλιοπολεμικό κλίμα που καλλιεργείται στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου