Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Σπυράκη «αδειάζει» Τζιτζικώστα: Η επίσημη ονομασία της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία

Αποτέλεσμα εικόνας για Σπυράκη «αδειάζει» Τζιτζικώστα: Η επίσημη ονομασία της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία Πηγή: Σπυράκη «αδειάζει» Τζιτζικώστα: Η επίσημη ονομασία της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία | iefimerida.grΑποστάσεις από τη δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι δεν θα αλλάξει τις πινακίδες στην περιφέρειά του που γράφουν Σκόπια σε Βόρεια Μακεδονία, πήρε η εκπρόσωπος της Νέας
Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.
Η κυρία Σπυράκη ανέφερε ότι ναι μεν η Συμφωνία είναι βλαπτική αλλά δημιουργεί τετελεσμένα και ότι η επίσημη ονομασία της χώρας είναι πλέον Βόρεια Μακεδονία.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις Τζιτζικώστα, η Μαρία Σπυράκη δήλωσε οτι η Συμφωνία των Πρεσπών, που επικυρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένους πρόθυμους βουλευτές, είναι μία βλαπτική συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα για τη χώρα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσθεσε, έχει δηλώσει ότι η ΝΔ θα ελέγχει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα ασκεί βέτο εφόσον κρίνει ότι υπάρχει βλάβη στα εθνικά συμφέροντα.
Η κυρία Σπυράκη είπε ακόμη ότι, όπως προκύπτει από τη Συμφωνία, η επίσημη ονομασία της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία. Είναι ήσσονος σημασίας η συζήτηση γύρω από τις πινακίδες -άλλωστε οι πινακίδες προσδιορίζουν αποστάσεις μεταξύ πόλεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου