Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Εκδήλωση της εφημερίδας «Καθημερινός Παρατηρητής» : ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

paratiritistosiosprostasiapoliti.jpg
Η απουσία σοβαρής αντιεγκληματικής πολιτικής επισημάνθηκε στην εκδήλωση που οργάνωσε η τοπική εφημερίδα «Καθημερινός Παρατηρητής», με θέμα την προστασία του πολίτη στα χρόνια της κρίσης.

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει, σύμφωνα με τους ομιλητές, η χαρακτηριζόμενη ως «βαριά» εγκληματικότητα. Εκφράσθηκαν, παράλληλα, φόβοι πως η πραγματική εγκληματικότητα είναι μεγαλύτερη από την καταγγελόμενη.
Ανησυχητικό χαρακτηρίσθηκε το γεγονός της αύξησης της παραβατικής δραστηριότητας στους νέους.
Ως λόγοι που οδήγησαν στην αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα καταδείχθηκαν η συσσώρευση του πληθυσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα και το μεγάλο κύμα αλλοδαπών, σημειώνοντας, ωστόσο, η εισερχόμενη παραβατικότητα συνεργάσθηκε με την ενυπάρχουσα στο εσωτερικό της χώρας.
Μερίδιο ευθύνης καταλογίσθηκε και στα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης, επισημαίνοντας ότι επιδρούν στην συμπεριφορά των ανθρώπων προβάλλοντας βίαια πρότυπα.
Αναγκαία κρίθηκε η χάραξη μιας μακροπρόθεσμης χάραξης κατασταλτικής και προληπτικής πολιτικής, σε συνεργασία με γειτονικές χώρες. Παρήγορο στοιχείο αποτελεί το υψηλό ποσοστό εξιχνίασης εγκλημάτων.
Απαραίτητη, ωστόσο, χαρακτηρίσθηκε η σωστή εκπαίδευση και ο έλεγχος της αστυνομίας, σε συνδυασμό με την επικέντρωση του ρόλου της στην ασφάλεια των πολιτών και την απαλλαγή της από άλλα παράπλευρα καθήκοντα με τα οποία έχει επιφορτισθεί. Η έλλειψη προσωπικού αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής επισημάνθηκαν ως δύο τομείς που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.
Ο σύμβουλος έκδοσης του «Καθημερινού Παρατηρητή» και υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Πασχάλης Τόσιος, εστίασε στον κίνδυνο αποσύνθεσης του κοινωνικού ιστού, λόγω της εγκατάλειψης της υπαίθρου, σημειώνοντας ότι σε αυτή την εξέλιξη συντελεί και η αύξηση της εγκληματικότητας.
Ωστόσο, αναγνώρισε ότι το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ., στέλεχος αντιτρομοκρατικής, διαπραγματευτής-αναλυτής (Φως στο τούνελ), Αναστάσιος Αραμπατζή, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών και Δημήτρης Τακουρίδης, δικηγόρος.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο νέος αστυνομικός διευθυντής Σερρών κ. Ευάγ. Τσιώτας, οι αντιδήμαρχοι Παντ. Χράπας και Χρ. Γρηγοριάδης, οι πρώην δήμαρχοι Σιδηροκάστρου κ. Απ. Καρύδας, Ηράκλειας κ. Χρ. Σαμαράς και Νέου Σκοπού κ. Β. Κετσετζής, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφης και Βισαλτίας κ. Αθ. Μασλαρινός, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 24 Φεβ. 2019 - 21:21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου