Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Μοιρασιά για ΠΑΟΚ και Άρη στην Τούμπα

undefined
ΠΑΟΚ και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 22η αγωνιστική της Super League. "Ασπρόμαυροι" και "κιτρινόμαυροι" μοιράστηκαν βαθμούς και
εντυπώσεις στην κατάμεστη Τούμπα, έχοντας από μία τελική προσπάθεια στην εστία, στις φάσεις που σκόραραν.

Ο Βιεϊρίνια άνοιξε το σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ στο 39΄ και ο Βέλεθ ισοφάρισε με κεφαλιά στο 85΄ όντας οριακά εκτεθειμένος, σε μία φάση που θα συζητηθεί καθώς φάνηκε στο τηλεοπτικό ριπλέι πως το πόδι του σκόρερ ήταν πιο μπροστά. 
Ο Άρης κατάφερε να "σπάσει" το απόλυτο νικών του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ στην έδρα του και να τον υποχρεώσει στην τρίτη ισοπαλία του στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Παντελίδη πήρε πολύτιμο βαθμό στη μάχη για έξοδο στην Ευρώπη, ενώ για την ομάδα του Λουτσέσκου που βρίσκεται στην κορυφή, μπορεί απλά να μειωθεί η διαφορά στο -7 από τον δεύτερο Ολυμπιακό εάν αύριο κερδίσει τον ΟΦΗ στο "Καραϊσκάκη".
Ο αγώνας
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στον Άρη, με ένα καλό σουτ του Ματίγια έξω από την περιοχή να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη. Ο Άρης έδειχνε να πατάει καλύτερα στο ξεκίνημα του αγώνα και είχε δεύτερη καλή φάση στο 17΄, όταν μετά από κόρνερ του Λάρσον ο Ματέο Γκαρσία πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Το ματς συνέχισε να έχει τον ίδιο ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα όμως δεν κατάφερνε να δημιουργήσει φάσεις, ενώ ο πολύ καλά διαβασμένος Άρης πίεζε ψηλά και έψαχνε επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Στο 33΄ ένα σουτ του Ματέο Γκαρσία με καλές προϋποθέσεις από τη γραμμή της περιοχής έφυγε ψηλά άουτ.
Άνοιξε το σκορ ο Βιεϊρίνια με γκολάρα
Παρότι ο Άρης ήταν πιο απειλητικός από το ξεκίνημα του αγώνα, η ποιότητα του Βιεϊρίνια έδωσε τη λύση στον ΠΑΟΚ. Στο 39΄ ο Πορτογάλος αρχηγός του Δικεφάλου πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ ανοίγοντας το σκορ. Ο Μπίσεσβαρ σέντραρε από δεξιά, η άμυνα του Άρη απομάκρυνε, ο Ελ Καντουρί έστρωσε στον Βιεϊρίνια, εκείνος έκανε το δυνατό δεξί σουτ από μακρινή απόσταση στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κουέστα και στα δίχτυα.
Έτσι, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγείται με 1-0 στο ημίχρονο, δίχως ουσιαστικά να έχει δημιουργήσει ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο, αλλά σκοράροντας χάρις σε μία φοβερή έμπνευση και εκτέλεση του Βιεϊρίνια.
Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου επίσης δεν υπήρχαν αξιόλογες φάσεις, με τον Άρη να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση και τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα, δίχως όμως να κυριαρχεί στο ματς. Το δεύτερο μέρος δεν είχε καλές στιγμές, με τον Άρη να πιέζει όλο και περισσότερο όσο το ματς πλησίαζε στη λήξη.
Ισοφάρισε ο Άρης με γκολ-οφσάιντ του Βέλεθ
Στο 85΄ ο Άρης πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης από μία στατική φάση, που θα συζητηθεί. Ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ και ο Βέλεθ πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Ο σκόρερ ήταν οριακά εκτεθειμένος, όπως έδειξε το ριπλέι. Πολύ δύσκολη φάση, τηλεοπτική, όμως το πόδι του ήταν λίγο πιο μπροστά.
Στα τελευταία λεπτά και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να «κλέψουν» τη νίκη, όμως δίχως κάποια αξιοσημείωτη φάση το 1-1 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Σάκχοφ (56’ Ολιβέιρα), Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί (67’ Πέλκας), Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (87΄ Σφιντέρσκι), Άκπομ
Άρης: Κουέστα, Τζανακάκης, Ρόουζ, Βέλεθ, Κόρχουτ (85’ Βαλεριάνος), Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία (89’ Ιντζόγλου), Νίκο Μαρτίνες (64’ Γιουνές), Λάρσον, Ντιγκινί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου