Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Επίσκεψη Χρήστου Παπαστεργίου στον ΔΣΘ και τον σύλλογο εργαζομένων

Επίσκεψη στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του Κινήματος Αλλαγής, κος Χρήστος Παπαστεργίου, συνοδευόμενος από
υποψήφιους του συνδυασμού του και ειδικότερα τις κυρίες Όλγα Τσιπτσέ και Σελίδου Έφη,τους κυρίους Στεφανίδη Παναγιώτη και Σιαπέρα Βασίλη και τον υποψήφιο δημ. σύμβουλο κο Πιστοφίδη Νικόλαο. Τον υποψήφιο περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. κ. Στάθης Κουτσοχήνας και τα μέλη του προεδρείου του Δ.Σ.Θ. κ.κ. Στυλιανός Μαυρίδης, Α' Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Κουτσός, Β' Αντιπρόεδρος, Πέτρος Σαμαράς, Γ.Γραμματέας και Αναστάσιος Ντούγκας Ταμίας.
Στη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόεδρος και τα μέλη του προεδρείου του Δ.Σ.Θ. έθεσαν στον υποψήφιο περιφερειάρχη, κ. Χρήστο Παπαστεργίου, τα θέματα που απασχολούν τη δικαιοσύνη και το δικηγορικό σώμα καθώς και την ανάγκη προάσπισης του Κράτους Δικαίου σε κάθε διάστασή του. Ειδικότερα, συζητήθηκε ο νόμος που θα αντικαταστήσει το Νόμο Κατσέλη και το γεγονός ότι το δικαίωμα που  έχει ο κάθε πολίτης να προσφύγει στο φυσικό του Δικαστή δεν πρέπει να αντικατασταθεί από μία τυπική συμπλήρωση αίτησης σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να μην υπάρχει η δικαιοκρατική προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών κυρίως έναντι των τραπεζών. Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη επιτάχυνσης της απονομής δικαιοσύνης χωρίς όμως να θυσιαστεί η ποιότητα αλλά και η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών και δη των αδυνάτων. Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη παραχώρησης του κτιρίου ΙΚΑ της Πύλης Αξιού στις υπηρεσίες των δικαστηρίων, γεγονός που όχι μόνο θα έδινε πνοή στην καθημερινή λειτουργία και εξυπηρέτηση, αλλά θα αναβάθμιζε γενικότερα και την εικόνα που έχει για αυτές ο πολίτης.  Σε αυτό το πλαίσιο, εντάχθηκε και η ανάγκη ρύθμισης της κυκλοφορίας έμπροσθεν του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς και η ανάπλαση όλης της περιοχής γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο και τα Διοικητικά Δικαστήρια με στόχο τη δημιουργία μίας νέας πλατείας Δικαστηρίων.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων στα δικαστήρια.
Από τον πρόεδρο του δ.σ. κο Τριαντάφυλλο Φούντα και την κα Αρναούτη Άννα τέθηκαν τόσο τα χωροταξικά όσο και τα κτιριακά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν στο κεντρικό κτίριο αλλά επεκτάθηκαν και στην κακή κατάσταση των δικαστηρίων και των ειρηνοδικείων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.Ειδικώτερα αναφέρθηκαν παραδειγματικά στην πολύ κακή κατάσταση των κτιρίων και των συνθηκών εργασίας στον Λαγκαδά,το Κιλκίς καθώς και την έλλειψη προσωπικού και τραγική κατάσταση συνθηκών εργασίας.
Επεσήμαναν ότι στην ΕΕ αντιστοιχούν 2,5 υπάλληλοι ανά δικαστή και εδώ 2,5 δικαστές ανά υπάλληλο.
Ακόμη επισημάνθηκαν οι δυσκολίες που ανακύπτουν από τον όγκο εργασίας που πρέπει να αντιμετωπισθεί και τα στενά χρονικά περιθώρια για τον έλεγχο των βιβλίων από τις τριπλές εκλογές.  Ο κ. Χρήστος Παπαστεργίου άκουσε με ενδιαφέρον
και προσοχή τα θέματα που τέθηκαν και διαβεβαίωσε ότι,
στο βαθμό που τα προβλήματα αυτά εντάσσονται στα θέματα
της περιφέρειας, θα σταθεί αρωγός ώστε να συμβάλλει
στο να επιτευχθούν οι στόχοι που θα αναβαθμίσουν την απονομή
της δικαιοσύνη, προς όφελος τόσο των λειτουργών της όσο και

κυρίως του πολίτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου