Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Επιασαν από μια άκρη Τσίπρας και Φώφη στην οικογενειακή φωτό του PES

Φώφη Γεννηματά και Αλέξης Τσίπρας μαζί στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος- φωτογραφία twitterΣτην προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που διεξάγεται στις Βρυξέλλες βρέθηκαν μαζί Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά.Αλλά όπως φαίνεται, φρόντισαν να σταθούν σε απόσταση ο ένας από τον άλλο για
την οικογενειακή φωτογραφία. Αλλωστε είναι γνωστό οτι η Φώφη Γεννηματά δεν έχει δεί με καθόλου καλό μάτι την παρουσία του πρωθυπουργού και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην οικογένεια των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, στην οποία ο πρωθυπουργός μπήκε για να αποδείξει ότι ανήκει στον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας.
Γι αυτό και στην δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά φρόντισε να ρίξει το καρφί της, καλώντας τους Ευρωπαίους πολίτες να καταψηφίσουν την ακροδεξιά...και τον λαϊκισμό.
«Στις ευρωεκλογές, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, έχουμε μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό», δήλωσε η κ. Γεννηματά. «Απαντάμε στη διαρκή λιτότητα και τις συντηρητικές πολιτικές του Λαϊκού Κόμματος με προοδευτική ατζέντα και νέο κοινωνικόσυμβόλαιο. Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ψήφος Αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα», τόνισε.
Στην σύνοδο κορυφής που ξεκινάει το μεσημέρι της Πέμπτης θα συζητηθεί το Brexit με τους ηγέτες της Ε.Ε. να τοποθετούνται επί της πρότασης που κατέθεσε με επιστολή της η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, με την οποία ζητεί να δοθεί τρίμηνη παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Στα άλλα θέματα της συνόδου βρίσκονται ακόμα οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα, θέματα ανταγωνιστικότητας και εμβάθυνσης της ενιαίας αγοράς, καθώς και η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.
Είναι πάντως αλήθεις ότι ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει συνεχώς πόντους στην οικογένεια των ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Πρόσφατα, ο Sergei Stanishev επικεφαλής του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος κάλεσε όλα τα κόμματα - μέλη του (μεταξύ των οποίων και το ΚΙΝΑΛ) να στηρίξουν την συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ και εξήρε «τις ακούραστες προσπάθειες και τη βαθιά δέσμευση των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου