Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Ο Γιάννης Κυανίδης Πρόεδρος σε μία από τις μεγαλύτερες Ενεργειακές Κοινότητες στη Β. Ελλάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Κυανίδης
Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της Ενεργειακής Κοινότητα Φωτοβολταϊκών Παραγωγών των Νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής, η οποία αποτελείται από 50 περίπου μέλη – επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ΑΠΕ.  Πρόεδρος εξελέγη ο Γιάννης Κυανίδης

, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της Συμβουλευτικής και της Ενέργειας, Αντιπρόεδρος ο επίσης σύμβουλος επιχειρήσεων Νίκος Παπαδόπουλος και Γραμματέας ο Πέτρος Τσικούρας, οικονομολόγος. Επίσης μέλη του ΔΣ εξελέγησαν οι  Γιάννης Μανές και Πετρίδης Ιορδάνης.

Η Γενική συνέλευση αποφάσισε τη συγκέντρωση κεφαλαίου αρχικά ύψους περίπου 1,5 εκ. ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν οι αδειοδοτικές διαδικασίες για Φ/Β έργα σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ευχόμαστε στον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ καλή επιτυχία στο έργο τους, καθώς αναλαμβάνουν ένα δύσκολο εγχείρημα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
Να σημειώσουμε εδώ ότι Οι Ενεργειακές Κοινότητες, ως θεσμός, εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επέκταση της χρήσης Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές στο 32% μέχρι το 2030.  Προωθούν επίσης την από-ανθρακοποίηση του ενεργειακού τομέα με ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των συνεργειών πολιτών, επιχειρήσεων, δήμων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου