Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Novartis: Εξελίξεις «φωτιά» – Ζητείται άρση ασυλίας για τον Λοβέρδο

Στη Βουλή στέλνει η Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς τη δικογραφία για τη Novartis, ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση.

Η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για ενδείξεις δωροδοκίας, στις οποίες κατέληξαν οι εισαγγελείς καταπολέμησης στης διαφθοράς που ασχολούνται με την υπόθεση της Novartis
Συνεχίζεται η έρευνα για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον επίτροπο Μετανάστευσης της ΕΕ και πρώην υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο για τέσσερα πολιτικά πρόσωπα εις βάρος των οποίων δεν προέκυψαν στοιχεία.
Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο και τους πρώην υπουργούς,Ευάγγελο ΒενιζέλοΑνδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη.
Ακόμη, αύριο Τρίτη, θα σταλούν 20 με 30 κλήσεις προς μη πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι για δωροδοκία και πιθανά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Η εισαγγελική έρευνα που ολοκληρώθηκε αφορά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012 και αφορά την κοστολόγηση 4 φαρμάκων της Novartis (GilenyaTasigna των 150 mg και 200 mg και Lucentis).
Οι εισαγγελείς διαφθοράς στηρίζονται σε καταθέσεις μαρτύρων, χειρόγραφες σημειώσεις και σε εικονικά τιμολόγια προς τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς (Σκάι, Το Βήμα και Αθήνα 9,84) που εκδόθηκαν από διαφημιστική εταιρεία που δεν έχει μέχρι τώρα γίνει γνωστή από τις έως τώρα καταθέσεις.
Τα τέσσερα αυτά φάρμακα διατέθηκαν στην ελληνική αγορά σε υψηλές τιμές σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και αυξήθηκε αισθητά ο τζίρος της φαρμακοβιομηχανίας.
Πάντως, η εμπλοκή του Ανδρέα Λοβέρδου οι εισαγγελείς διαφθοράς τη συνδέουν με τις καταθέσεις μαρτύρων και τη διαφημιστική εταιρεία.
Τέλος, η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και για άλλες χρονικές περιόδους και για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα.
Νέα Σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου