Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Μητσοτάκης: Μόνο η ΝΔ μπορεί να φέρει την προοδευτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα

Αποτέλεσμα εικόνας για Μητσοτάκης: Μόνο η ΝΔ μπορεί να φέρει την προοδευτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα«Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μία μεγάλη προοδευτική αλλαγή στην Ελλάδα. Η ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο ανάταξης της χώρας κι εγώ είμαι εδώ για να ενώσω τους Ελληνες και όχι να τους διχάσω».


Το μήνυμα αυτό θέλησε να στείλει την Τετάρτη το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 και τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή.

«Είμαι εδώ για να ενώσω τους Έλληνες. Ευχή μου θα ήταν να πηγαίναμε στις εκλογές με λιγότερη πόλωση. Γι' αυτό και μέχρι τις εκλογές θα εξακολουθώ να μιλώ για τις ανάγκες όλων των Ελλήνων», είπε ο κ. Μητσοτάκης και περιέγραψε τα διλήμματα των εκλογών: «Είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω, αν θα επικρατήσει ο λαϊκισμός ή η αλήθεια, αν θα είμαστε με την Ευρώπη ή τον Μαδούρο», είπε και -εκφράζοντας τον σεβασμό του για την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία που είναι η έκφραση της βούλησης του λαού στις κάλπες- τόνισε ότι «ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει την Κυριακή και μετά τις εκλογές θα διαμορφωθούν καινούριες πλειοψηφίες. Προσωπικά θέλω να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, και θα είμαι πολύ χαρούμενος αν μετά τις εκλογές, όσοι με αντιμετωπίζουν με καχυποψία, αλλάξουν στάση απέναντί μας».

Γέφυρες στους ψηφοφόρους από ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στους ψηφοφόρους που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, ρίχνοντας σαφείς γέφυρες στους πολίτες που στο παρελθόν είχαν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. «Οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος έχουν ξεθωριάσει και δεν καταλαβαίνω τη λογική των ίσων αποστάσεων», είπε, θυμίζοντας ότι «με το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνήσαμε, και με την κυρία Γεννηματά ήμασταν στην ίδια κυβέρνηση». Για όσους, δε, βλέπουν τάχα χαώδεις διαφορές ανάμεσα σε αυτά τα κόμματα και τη ΝΔ, ανέφερε ότι το πράττουν για λόγους τακτικής και εκτίμησε ότι «δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία δυσκολία σε έναν ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ ή του Ποταμιού να ψηφίσει σήμερα τη Νέα Δημοκρατία. Θέλουμε δυνάμεις που παραδοσιακά δεν συντάσσονται με τη ΝΔ, να συνταχθούν με την προσπάθειά μας».

Προεκλογικό επίδομα η 13η σύνταξη
Απόλυτος ήταν ο κ. Μητσοτάκης και σε σχέση με τη λεγόμενη «13η σύνταξη». «Δεν υπάρχει καμία 13η σύνταξη, υπάρχει ένα επίδομα προεκλογικό» είπε και εξήγησε ότι αν ήταν «13η σύνταξη» η κυβέρνηση θα διέθετε 2,2 δισ. ευρώ και όχι 800 εκατομμύρια. Σχολιάζοντας δε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η ΝΔ θα κόψει ακόμη και αυτό το επίδομα», ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση, καθώς η επόμενη κυβέρνηση θα δημιουργήσει τις αναπτυξιακές συνθήκες που θα επιτρέψουν ένα μόνιμο μέτρο στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων.

«Εμείς αυτό το οποίο λέμε είναι ότι θέλουμε να δίνεται η δυνατότητα στην οικονομία να υποστηρίζει αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη με ένα μόνιμο μέτρο στήριξης», είπε και επισήμανε ότι κεντρικός στόχος της ΝΔ είναι «να βρω δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια, ώστε να μην χρειάζεται ο συνταξιούχος να τους δίνει χρήματα όπως σήμερα».

Ο Ρουβίκωνας δρα με την ανοχή της κυβέρνησης
Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και στον χθεσινό βανδαλισμό της Βουλής. «Ο συμβολισμός μιας επίθεσης με κόκκινες μπογιές στη Βουλή είναι αποκρουστικός και δεν νομίζω ότι υπάρχει προοδευτικός πολίτης που να μην αισθάνεται άσχημα με αυτές τις εικόνες. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να διαφυλαχτεί το κτίριο της Βουλής, δεν είναι ένα οποιοδήποτε κτίριο», είπε και κατήγγειλε ευθέως την ανοχή της κυβέρνησης έναντι των κουκουλοφόρων που σπάνε και καίνε κάθε μέρα την Αθήνα σε ένδειξη συμπαράστασης σε «έναν καταδικασμένο κατά συρροή και αμετανόητο δολοφόνο».

«Ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την απορία του για το πώς ο φρούραρχος της Βουλής παραμένει ακόμη στη θέση του μετά από αυτό που έγινε. Περιγράφοντας δε την πολιτική της ΝΔ για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, τόνισε: «Θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, θα προσλάβουμε 1.500 αστυνομικούς που θα κατανείμουμε στην ομάδα ΔΙΑΣ και στην ομάδα ΔΕΛΤΑ που θα ανασυστήσουμε. Οι αστυνομικοί θα έχουν την απόλυτη πολιτική κάλυψη για την αντιμετώπιση της ανομίας και θα καταργηθεί πλήρως το πανεπιστημιακό άσυλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου