Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Συνελήφθη ο Μισέλ Πλατινί για το Μουντιάλ του 2022!

undefined
Ο Μισέλ Πλατινί συνελήφθη το πρωί της Τρίτης (18/06) από την Αστυνομία της Γαλλίας, για την υπόθεση της ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ!

Ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA, που στο παρελθόν έχει μπλέξει το όνομά του με υποθέσεις διαφθοράς, συνελήφθη από τη γαλλική Αστυνομία σήμερα. Βέβαια, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο δόθηκε η διοργάνωση στους Καταριανούς.
Σύμφωνα με το γαλλικό Μέσο MediaPart, οι Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον Πλατινί το πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιείται για παρατυπίες στον τρόπο με τον οποίο το Κατάρ ανέλαβε τη διεξαγωγή του επόμενου Μουντιάλ.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής έχει ήδη τιμωρηθεί και έχει χάσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδιας λόγω της παράτυπης, όπως αποδείχθηκε, πληρωμής 1.700.000 ευρώ από τον Σεπ Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας.
Ο άλλοτε κορυφαίος παίκτης του κόσμου ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα αυτά αφορούσαν την εργασία του ως σύμβουλος της FIFA μεταξύ 1998 και 2001 και πως τα ζήτησε με καθυστέρηση εννέα ετών, θεωρώντας ότι έχει προφορικό συμβόλαιο με τον Μπλάτερ, κάτι που έχει νομική ισχύ στην Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου