Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Γιώργος Φλωρίδης : Ακύρωση του διμέτωπου

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Φλωρίδης*Η εκδίωξη του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι πολιτική πράξη κατάλυσης της αντιΣΥΡΙΖΑ διάστασης του ΚΙΝΑΛ και, ταυτόχρονα, ακύρωση της διμέτωπης στρατηγικής του. Επιλογή που ανοίγει τον δρόμο για την κοινή πορεία με τον ΣΥΡΙΖΑ στο προσεχές
μέλλον.
Είναι πλέον εμφανές ότι το ΠΑΣΟΚ, ένα ιστορικό κόμμα που συνέβαλε στην εμπέδωση και διεύρυνση της δημοκρατίας και υπήρξε πάντοτε παράγων πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας, μετατρέπεται, με απόφαση της Φώφης Γεννηματά, σε παράγοντα πολιτικής αποσταθεροποίησης, στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για κυβέρνηση συνεργασίας.
Επέλεξε με αυτό τον τρόπο να γίνει παρακολούθημα και συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις ευρωεκλογές προκάλεσε ισχυρό σοκ – όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο λεγόμενο «προοδευτικό» κατεστημένο του χθες, το οποίο ήλπιζε σε μικρή και ελεγχόμενη εκλογική διαφορά. Ολοι αυτοί τώρα τρέχουν να ανασυνταχθούν προς την κατεύθυνση της μείωσης της δυναμικής Μητσοτάκη και, κυρίως, την παρεμπόδιση της ηγεμονικής πολιτικά και ισχυρής κυβερνητικά παρουσίας του.
Για όποιον δεν κατάλαβε, ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή για βαθιά πολιτική αλλαγή εκκαθάρισης των παθογενειών που προκάλεσαν τη χρεοκοπία της χώρας. Ζήτησε με την ψήφο του να τεθούν στο περιθώριο ο λαϊκισμός, ο κρατισμός, η μετριοκρατία κι ο παρασιτισμός. Η εντολή αυτή, η οποία αναμένεται να ισχυροποιηθεί στις ερχόμενες εκλογές, ενοχλεί και φοβίζει τα παρασιτικά συστήματα που καθηλώνουν τη χώρα και που τώρα ενεργοποιούνται για να εμποδίσουν τις εξελίξεις.
Δυστυχώς, η απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία. Ομως, ο υπολογισμός έγινε υποτιμώντας έναν βασικό συντελεστή της σημερινής κοινωνικής δυναμικής. Αυτός είναι ο κόσμος του σύγχρονου και αντιδιχαστικού προοδευτικού Κέντρου, ο οποίος δεν ανέχεται περιφρόνηση της εντολής του για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η χώρα.
Ετσι, αυτός ο κόσμος θα οδηγήσει το ΚΙΝΑΛ, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο περιθώριο της επόμενης μέρας. Και σίγουρα θα δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη δυνατότητα να επιχειρήσει το στοίχημα της πολιτικής αλλαγής.

* Ο κ. Γιώργος Φλωρίδης είναι πρώην υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου