Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Η πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως πάντα, ευέλικτο και αποτελεσματικό σχήμα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, Ï‡Î±Î¼Î¿Î³ÎµÎ»Î¬ÎµÎ¹Ο Μητσοτάκης ακολούθησε την πεπατημένη των υποψηφίων πρωθυπουργών που προεκλογικά υπόσχονται μικρά, ευέλικτα και αποτελεσματικά σχήματα και με το καλημέρα χτυπούν πενηντάρα plus.
Ο μεγάλος αριθμός εξωκοινοβουλευτικών δείχνει την εκτίμηση που έχει στην κοινοβουλευτική ομάδα του,ειδικά της Θεσσαλονίκης.

Δείχνει ταυτόχρονα την έλλειψη εμπιστοσύνης στα υψηλόβαθμα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, αφού μερικοί υφυπουργοί αντιστοιχούν σε μικρό αριθμό διευθύνσεων των υπουργείων.
Αν προσθέσουμε τους γενικούς γραμματείς, που θα “ορίσει” μέχρι να εφαρμόσει τη μνημονιακή δέσμευση για γενικούς γραμματείς 5ούς θητείας με δημόσιο διαγωνισμό και τις μερικές χιλιάδες μετακλητών, το τέρας των προηγούμενων κυβερνήσεων θα εμφανίσει το πρόσωπό του σε λίγες ημέρες.
Να μην ξεχάσω και τις σημερινές συστάσεις του Eurogroup, που τις κρατούσαν στο συρτάρι την προεκλογική περίοδο, για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2019-2020 που μας δείχνουν την έλευση του 5ου άτυπου μνημονίου, που θα γνωρίσουμε τον Σεπτέμβριο.
Πάντως τα μπάνια του λαού δεν θα τα χαλάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου