Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Παυλόπουλος: Επέστρεψε ανυπόγραφα τα Διατάγματα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δεν έβαλε την υπογραφή του στα Προεδρικά Διατάγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που όριζαν τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Η νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα στην κυβέρνηση τα δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, τα οποία αφορούσαν την επιλογή του Προέδρου και του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
Υπενθυμίζεται ότι από την στιγμή που δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα για την νέα κυβέρνηση.
Αυτή η εξέλιξε λύνει τα χέρια στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς αυτή είναι που θα ορίσει την ηγεσία στη Δικαιοσύνη. Η διαδικασία θα ξεκινήσει από το μηδέν και αναμένεται να δούμε ποια θα είναι τα νέα ονόματα των ανώτατων δικαστών.
Η απερχόμενη κυβέρνηση είχε επιλέξει για την ηγεσία της Δικαιοσύνης ως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου την κα Ειρήνη Καλού. Για εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την κα Δήμητρα Κοκοτίνη. Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας είχαν επιλεγεί η κα Ευαγγελία Νίκα, ο κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης και ο κ. Δημήτριος Μακρής.
Η ΝΔ είχε αντιδράσει στις τοποθετήσεις αυτές, αφού είχαν γίνει εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου