Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Copa America: Η Βραζίλία «καθάρισε» την Αργεντινή και πήγε τελικό

Η οικοδέσποινα Βραζιλία νίκησε με 2-0 την Αργεντινή και προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα.
Το ματς 

Στο 19ο λεπτό ήρθε το γκολ για τη Βραζιλία. Όλα ξεκίνησαν από τον Ντάνι Άλβες που άδειασε με απίθανες προσπάθειες δύο αντιπάλους κι άνοιξε δεξιά στον Φιρμίνο. Ο άσος της Λίβερπουλ σέντραρε συρτά και ο Ζέσους από κοντά πλάσαρε για το 1-0.
Η  Αργεντινή προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ και στο 30ο λεπτό άγγιξε την ισοφάριση. Ο Μέσι εκτέλεσε ένα φάουλ από τον άξονα, ο Αγουέρο πήρε τη γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, να σκάει και στη γραμμή του Άλισον και στη συνέχεια να απομακρύνεται από την άμυνα των Βραζιλιάνων.
Στο 57ο λεπτό η ατυχία χτύπησε πάλι την Αργεντινή. Ο Λαουτάρο έκανε το σουτ στα σώματα και η μπάλα στρώθηκε αριστερά στον Μέσι, ο οποίος έπιασε με τη μία το σουτ, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι του Άλισον.
Στο 67’ ο Μέσι εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ από ιδανική θέση κι όμως ο Άλισον μπλόκαρε σχεδόν στο γάμα και στο 71’ ήρθε το δεύτερο γκολ για τη «σελεσάο». Ο Ζέσους έφυγε στην αντεπίθεση, κέρδισε μια κόντρα στο κέντρο από τον Πετσέλα και πέρασε στο σπριντ τον Οταμέντι από αριστερά. Σήκωσε το κεφάλι και  είδε απέναντι τον Φιρμίνο, του έδωσε την μπάλα και ο  φορ της Λίβερπουλ πλάσαρε σχεδόν σε κενό τέρμα για το 2-0.
Οι Αργεντινοί φωνάζουν δίκαια για ένα χτύπημα του Αρτούρ στον Οταμέντι εκτός φάσης και μέσα στην περιοχή του Άλισον στο 80′. Μάλιστα ο ρέφερι δεν πήγε καν να δει το VAR στη συγκεκριμένη φάση.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Σάντρο, Ντάνι Άλβες, Μαρκίνιος (64’ Μιράνδα), Τιάγκο Σίλβα, Κασεμίρο, Αρτούρ, Κοουτίνιο, Έβερτον (46’ Γουίλιαν), Φιρμίνο, Ζέσους (80’ Άλαν)
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Φόιθ, Πετσέλα, Οταμέντι, Ταλιάφικο (86’ Ντιμπάλα), Ακούνια (59’ Ντι Μαρία, Παρέδες, Ντε Πολ (67’ Λο Σέλσο), Μέσι, Αγουέρο, Λαουτάρο Μαρτίνες

Δείτε τα στιγμιότυπα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου