Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Κίνημα Αλλαγής: Νέα πρόσωπα σε θέσεις-κλειδιά στο κομματικό επιτελείο

Κίνημα Αλλαγής: Νέα πρόσωπα σε θέσεις-κλειδιά στο κομματικό επιτελείοΣυμμαχίες σε ισόρροπη εσωκομματική ανάπτυξη επιχειρεί να εξασφαλίσει η Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου το Κίνημα Αλλαγής να βρει συντομότερα τον συλλογικό του βηματισμό στη νέα πολιτική περίοδο.
Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη ήταν αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου να αξιοποιηθούν σε θέσεις-κλειδιά στελέχη όλων των τάσεων και το ΚΙΝΑΛ να αποκτήσει εγκαίρως ενιαία φωνή και συντονισμένες πρωτοβουλίες.
Ωστόσο, οι διακοπές του καλοκαιριού και κυρίως οι πρώτες μετεκλογικές αναταράξεις στο εσωκομματικό πεδίο επιβράδυναν τους ρυθμούς και προκάλεσαν «καθυστερήσεις» στη συγκρότηση του κομματικού επιτελείου ανά τομέα ευθύνης. Ο μόνος τομέας που έχει ήδη αποκτήσει ανανεωμένη «σπονδυλική στήλη» είναι αυτός της Επικοινωνίας, όπου αυξημένες ευθύνες πλέον έχουν ο γραμματέας Κυριάκος Κυριάκος και ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης.
Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν -εκτός απροόπτου και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα ηνία των άλλων κρίσιμων τομέων του κόμματος. Οι πληροφορίες λένε ότι με την παρουσίαση του τελικού «κάδρου» θα εδραιωθεί η άποψη ότι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι σε «διαρκή» επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς αρκετοί πολιτικοί φίλοι του ευρωβουλευτή θα αξιοποιηθούν στους τομείς – σε αντίθεση με την εκλογή Πολιτικού Συμβουλίου, όπου εκλέχθηκε από την πλευρά Ανδρουλάκη μόνο ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τον πανεπιστημιακό Χάρη Δούκα που θα αναλάβει τον Τομέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τον Σάκη Παπανικολάου που θα αναλάβει έναν εκ των Τομέων της Κοινωνικής Πολιτικής.
Επικεφαλής στη Δημόσια Διοίκηση ορίζεται η Εφη Στεφοπούλου, που προέρχεται από το Ποτάμι, στην Εργασία ο Χρήστος Μέγας (προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ), στις Επενδύσεις ο Απόστολος Πόντας (ΕΔΕΜ), στην Αυτοδιοίκηση ο Κώστας Πανταζής (πρώην γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ), στην Κοινωνική Ασφάλιση ο Γιώργος Κουτρουμάνης, ενώ καθήκοντα τομεάρχη λέγεται ότι θα αναλάβουν και οι Γιώργος Νικητιάδης και Γιάννης Δάλμας (πρώην υπουργός επί Γ. Παπανδρέου και υποψήφιος ευρωβουλευτής, αντίστοιχα).
«Ανατροπές» αναμένονται στον Τομέα Οικονομικών, καθώς ο Φίλιππος Σαχινίδης, στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, ζήτησε να αναλάβει άλλος επικεφαλής. Το σίγουρο είναι -σύμφωνα με στελέχη- ότι η εκπροσώπηση των παπανδρεϊκών στο νέο τιμ της Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί επίσης προτεραιότητα της ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου